Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 5861 produkter
1
...
245

Populära filtreringar

Dags att köpa säng? På Trademax har vi mysiga sängar för alla, oavsett sömnvanor. Vissa är nattugglor, några är morgonpigga och andra tycker om att ligga och dra sig. Vi spenderar en tredjedel av våra liv i sängen. Så oavsett hur du sover eller vem du är, förtjänar du en riktigt skön säng. Och det är precis vad du hittar här! Vi har billiga bra sängar för alla smaker, både för sjusovaren och för den som är uppe med tuppen. Allt från kontinentalsängar till sängar med förvaring och barnsängar. Välj bland många olika modeller, sängmått och färger!

Frågor och svar om sängar

 • Hur ofta ska man byta säng?

  En generell rekommendation är att den håller i ett tiotal år, men givetvis beror det på kvaliteten på komponenter som stomme, resårbotten och bäddmadrass. Genom att investera i bra kvalitet kan produktens livslängd förlängas avsevärt. Det är också viktigt med regelbunden och korrekt skötsel. Till exempel bör du med ett halvårs mellanrum vända resår- och bäddmadrass upp och ner samr vrida den så huvud och fotända byter plats. Med tiden förlorar bäddmadrassen ändå mycket av sin komfort, eftersom det är den delen som får utstå mest nötning och slitage. Vi rekommenderar därför att du byter ut din bäddmadrass ungefär vart femte år för bibehållen kvalitet och liggkomfort.
 • Hur länge håller en säng?

  Din sängs hållbarhet beror på flera olika faktorer. Såsom kvalite, användning och krav på säng. Du bör byta madrass vart 5-10 år, men när det kommer till byte av säng är det olika från säng till säng. Genom att regelbundet vända på madrassen förlänger du livslängden på din säng.
 • Var kan man köpa billiga sängar?

  På Trademax kan du köpa billiga bra sängar online, och du kan räkna med att få mycket kvalitet och stil för pengarna. Vi levererar dina varor pålitligt och effektivt. Du har alltid 365 dagars öppet köp så att du kan vara helt säker på att ditt köp känns rätt.
 • Vilken bredd på säng?

  Vid val av storlek på säng är det många faktorer som spelar roll. Hur många är ni som sover i den? Hur stor säng får plats i sovrummet? Måtten på en normalstor säng för en person, är vanligtvis 90x200. För två personer brukar man räkna med 180x200. Din kroppslängd påverkar vilket sängmått du ska ha. Vi har sängar ända upp till 210 cm i längd. Du bör ha minst 10 cm tillgodo från huvudgaveln till huvudet och lika mycket från sängslutet till dina fötter.
 • Säng med eller utan sänggavel?

  Att ha sänggavel till sin säng är i grund och botten smaksak. Det du behöver ha i åtanke är att de flesta tillbehören till säng fyller någon form av funktion. Även om det är snyggt och stilrent med en säng utan sänggavel behöver du vara medveten om att väggen kommer förmodligen få mörka fläckar.
 • Vilken säng ska man välja?

  Att köpa säng är ett stort beslut och inget som görs på en kafferast. För att få en ergonomisk sovställning är det viktigt att välja en säng rätt för just din kroppstyp. En för hård eller mjuk säng kan göra att du belastar kroppen fel och inte sover bekvämt. Vikt, längd samt sovställning är avgörande faktorer för vilken säng du bör välja. Ju högre kroppsvikt du har desto fastare säng behöver du för att ligga bekvämt utan att belasta din kropp fel. Motsatt gäller att ju lättare du är desto mjukare säng ska du välja för att få optimal följsamhet och komfort. Sover du större delen av natten på rygg rekommenderar vi en något mjukare madrass, så att huvudet och nacken får vila skönt. Om du däremot gärna ligger på mage föreslår vi en fastare madrass, för att du inte ska belasta nacke, rygg och svank. Hos Trademax hittar du en mängd olika sängar. Vi erbjuder våningssäng, sängskåp, dubbelsäng, juniorsängar och många fler.