Korgstol

5 st produkter
121637(25).jpg

Rotting är hetare än någonsin! I vardagsrummet, sovrummet eller köket, korgstolar mjukar upp och ger hemmet en varm och ombonad känsla. Om du uppskattar vackert hantverk och önskar bekväma möbler med riktigt lång hållbarhet är en korgstol något för dig. Vi har samlat olika varianter av korgstolar så att du kan inreda myshörnan eller köket med sittmöbler som inte tvingar dig kompromissa mellan komfort och vacker design. Hos Trademax köper du billiga korgstolar att njuta i under många år.

Korgstolen - En flätad stilikon

Rottingmöbler är kända för att ge den där speciella känslan av högklassig inredning. En flätad korgstol med sits och rygg av flätad rotting kan få vilket rum som helst att kännas lyxigt och ombonat. Rotting är ett slitstarkt och hållbart naturmaterial som åldras vackert över tid, vilket gör det till ett populärt material att inreda med. Dess elastiska egenskaper bidrar till en härlig svikt och ger rottingmöbler förstklassig komfort. Rotting kommer från en slingrande lianliknande växt ur släktet Palmae. Den är snabbväxande och kan växa upp till hela 30 centimeter på ett dygn. Trots det kan det dock ta upp till flera år innan den är redo att avverkas eftersom man är mån materialets styrka och kvalitet. Växten trivs bäst vid floder och andra fuktiga platser och vid avverkning huggs den av den av ungefär 30 centimeter ovan mark. Därefter avlägsnas löv och taggar, innan den torkas och rengörs med sand och vatten. Efter ytterligare en torkningsprocess är rotting redo att böjas och formas till möbler och andra inredningsdetaljer. Materialets slitstarka egenskaper gör att det vanligtvis förknippas med utomhusmöbler, men faktum är att rottingmöbler passar lika bra inomhus som utomhus! Här har vi samlat olika varianter av korgstolar i vacker rotting och konstrotting vars design och formspråk är designade för inomhusbruk. Om du är ute efter en korgstol för utomhusbruk så hittar du sådana modeller under kategorin utefåtöljer.

 

Sitt bekvämt i en vacker korgstol

Gör ditt vardagsrum lite mysigare med en korgstol i vacker rotting. Hos hos hittar du billiga korgstolar med riktigt skön sittkomfort. Luta dig tillbaka och njut. I läshörnan med en bra bok, eller framför TV - i en korgstol sitter du bekvämt under långa stunder. Vi erbjuder olika varianter. Välj mellan korgstolar med låg rygg för ett nättare uttryck, eller modeller med lite högre ryggstöd. Varför inte skapa en inbjudande vintagekänsla vid matbordet? I vårt sortiment hittar du inte bara rottingfåtöljer för inomhusbruk, utan även korgstolar designade för att ge din matplats ett extra vackert uttryck. I en matsalsstol i rotting sitter du gärna och länge och njuter av långa och trivsamma middagar. En del av våra korgstolar kan du köpa inklusive dyna för extra skön komfort. Annars rekommenderar vi att köpa till en dyna till din korgstol. Du hittar sittdynor här.

 

Skötselråd och vård av rottingmöbler inomhus

Rotting är ett vackert naturmaterial som bara blir vackrare med åren. Man bör dock vara medveten om att det är ett levande material som består av långa fibrer. Om du upptäcker mindre uppstickande fibrer kan du försiktigt klippa bort dessa så att de inte fastna i kläder när du sitter i din korgstol. Var noga med att rengöra eventuellt spill omedelbart med en ren trasa. Rotting är ett starkt material, men kan med tiden torka ut och bli lite sprödare och hårdare. För att undvika att din korgstol spricker bör den därför fuktas med regelbundet mellanrum. Du kan med fördel torka av den cirka 1 gång i månaden med en våt trasa så hjälper du den att bibehålla flexibilitet och spänst. Vid låg luftfuktighet kan du behöva fukta materialet lite oftare. Smuts och damm som lätt kan ansamlas mellan i det flätade mönstret rekommenderar vi att du dammsuger bort med en mjuk borste. Återigen, rotting är ett starkt material, men tänk på att aldrig punktbelasta din korgstol genom att till exempel stå på den knäna eller fötterna.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)