Skippa sidhuvud och gå vidare.

Matstol & köksstol

2728 st produkter
Visar 24 av 2728 produkter
1
...
114

Populära filtreringar

Köksstolar på Trademax är läckra, eleganta, moderna, bekväma och framförallt billiga! Med snygga matbordsstolar låter du ditt kök eller matplats utstråla en känsla av harmoni. Gör köket till en plats där du kan laga din mat och lugnt slå dig ner vid köksstolar tillsammans med din familj för att avnjuta en god måltid. Här har vi samlat matstolar som ska passa alla inredningsstilar så att du kan få ditt kök eller matsal till precis den stilen du suktar efter. Hos Trademax hittar du garanterat snygga matstolar, billiga köksstolar, klassiska matsalsstolar och moderna matbordsstolar som passar till ditt matbord. Ta en titt på vårt sortiment och köp ut dina favoriter.

Hitta rätt matstolar till din matplats

En stol till köket eller matsalen fyller en viktig funktion i hemmet. Den ska vara bekväm, hålla för dagligt bruk och skapa en inbjudande och trivsam känsla. Att hitta rätt stolar till matbordet kräver en hel del eftertanke och är inte det enklaste. Eftersom stolarna i köket i regel används dagligen, är det viktigt att de passar både de egna behoven och den egna smaken.Vi har samlat information och tips som kan vara bra att ha i beaktning när det kommer till att välja matstolar och köksstolar. Låt dig inspireras och botanisera bland vårt breda utbud av matsalsstolar. Vi hjälper dig att hitta de perfekta matstolarna för dig och ditt hem!

Har du redan ett matbord som du nu avser att köpa matstolar till är det såklart av största vikt att utgå från bordet och dess storlek. Har du en matplats med begränsad yta kan det vara till fördel att välja en nättare stol utan armstöd som går att skjuta in under bordet och på så sätt skapa mer luft kring möblemanget. Ta hänsyn till stolens höjd i förhållande till bordets. För att det ska vara bekvämt att sitta vid köksbordet bör matstolar vara anpassade för matbordets höjd. Idag är standardhöjden på matbord ungefär 72-75 cm höga. Se till så att det finns tillräckligt med plats mellan lår och bordsskiva, men utan att avståndet mellan sittyta och bordsyta känns för långt. Tänk även på att lämna en tom yta på cirka 30 cm bakom stolen så att det finns möjlighet att röra sig runt stolen, samt skjuta in stolen till bordet.

 

Matsalstolar i snygg och bekväm design

Sittkomfort är A och O för en trivsam och inbjudande matplats - Se till att välja en skön stol som du vill sitta länge i. För högre sittkomfort vid långa och härliga middagar med vänner och familj rekommenderar vi våra köksstolar med armstöd. Även klädda matstolar eller matsalsstolar med stoppad sits brukar generellt upplevas mjukare och ge högre sittkomfort. Om du föredrar någon av våra köksstolar utan stoppad sits kan det vara bra att köpa till dynor till stolarna för en skönare och mjukare känsla. Du hittar mängder av olika stolsdynor till köksstolar här.

 

Så bör du tänka när du väljer material på din köksstol

Materialval är också avgörande för din matsalsstols komfort. I vårt breda sortiment hittar du matstolar i en mängd olika material. Här kan du exempelvis välja mellan köksstolar i trämaterial som ek och furu, men även skinn och sammet. Våra matstolar och köksstolar är tillverkade i hög kvalitet med lång hållbarhet. Med tanke på att köksstolarna kommer användas en hel del är det dock viktigt att ha i åtanke att olika material är mer eller mindre lätta att rengöra och underhålla. Köksstolar i trä utan dyna är lätt att torka av och hålla rena, medan köksstolar i tyg och sammet kan kräva speciella rengöringsprodukter. Vi erbjuder även möbelvård för läder/skinn, tyg och trä som hjälper dig att hålla dina matsalsstolar rena och fräscha.

 

Färg och stil

Liksom sittkomfort är stolens utseende en avgörande aspekt för att skapa en trivsam och inbjudande matplats. Välj köksstolar i rätt stil för dig och ditt hem. Rätt stil behöver nödvändigtvis betyda att matbord och matstolar har ett enhetligt utseende. Att mixa och matcha olika färger, former och stilar kan vara just rätt stil för dig. Oavsett vad du föredrar så hittar du matstolar och köksstolar i många olika stilar hos oss på Trademax. Lantligt, gustavianskt, retro, trendigt och modernt.. Vi har något för alla! Vi erbjuder matsalsstolar i klassiska färger som vitt, svart och grått men även matstolar i färgstarka och vackra kulörer som ger liv till din matplats. Matcha färgmässigt, eller skapa ett lekfullt intryck med matstolar i olika färger, nyanser, material och modeller. Det är din stil, bara fantasin sätter gränser!

 

Köp matstolar och köksstolar billigt och enkelt online

I vårt breda utbud av matsalsstolar kan du smidigt och enkelt få inspiration och hitta de som passar dig och ditt hem. Komplettera gärna med något av våra matbord, här hittar du bord som matchas utmärkt med våra matstolar. Har du svårt att få en helhetsbild själv kan du kika på våra färdigkombinerade matgrupper som vi har satt ihop till dig. Vår kunniga kundsupport finns här för att hjälpa dig om du har några frågor.