Skippa sidhuvud och gå vidare.

Säsongsstart! Vårens utemöbler har landat hos oss!

Visar 9 av 9 produkter

Populära filtreringar

En stol i valnöt passar bra i de flesta rum. Du kan ha valnöt i en matstol och i ditt kök. Din matsal kan ha karmstolar i valnöt som matchar ett matsalsbord. I en vilsam fåtölj kan du ha trädetaljer i valnöt. En stol i valnöt kan kombineras med olika typer av klädsel. Ben och ryggstöd i valnöt passar ihop med såväl skinn- som textilklädsel. Valnötsträ signalerar skönhet och elegans, men träet har också rent praktiska fördelar. Hos oss på Trademax kan vi erbjuda dig en stol i valnöt för alla dina rum.

En vacker stol i valnöt

  • Hur tillverkas stolar valnöt?

    Stolar som tillverkas i valnöt, kan ge ett gediget intryck. Stol valnöt ses också som exklusiva. Valnöt räknas som ett mörkt träslag och i träet framträder ett naturligt mönster. Möbler har ofta valnöt som ett fanér, dvs ett tunt skikt av valnöt har limmats på ett annat stommaterial. Stolar valnöt behöver ingen annan ytbehandling än klarlack och olja. Då framträder träets charm som allra bäst.
  • Vad ska jag tänka på när jag väljer valnöt stol?

    Beroende på vilken typ av sittmöbel du är ute efter dinns det olika saker att tänka på. Till en matstol valnöt kan du välja en stol med ben och ryggstöd i valnöt, där ryggstödet tillverkats i böjträ. För att bryta av den mörka stommen i valnöt, kan du välja en sittdyna i ljus nyans. Dina gäster kring ett matsalsbord sitter bra i en stol i valnöt som har karm. Återigen är karm, sits och ryggstöd tillverkade i böjträd. Till valnötsträ passar sittdyna i svart konstläder bra.
  • Finns stolar valnöt för vila?

    Om du vill ha en stol valnöt för att vila bekvämt, ska du köpa en klassisk fåtölj valnöt. En sådan har stomme i valnötsträ. Med en fotpall, också den i valnöt, blir din vilostund optimal. Kontakta oss på Trademax för att finna den mest eleganta stol i valnöt du kan tänka dig.