Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Pinnstol

8 st produkter
Visar 8 av 8 produkter

Populära filtreringar

Pinnstolen är en kombination av tidlös design, kvalitet och sittkomfort - perfekt till matsalen, sovrummet, hallen eller vardagsrummet. Med sin nätta och klassiska design är pinnstolen en simpel möbel som passar in i de flesta hem. Hos oss på Trademax kan du köpa billiga pinnstolar i en mängd olika modeller och färger. Beställ idag och få dina pinnstolar levererade hem till dig inom 2-6 dagar. 

Pinnstolen - En älskad och hyllad klassiker

Pinnstolen är en tidlös sittmöbel vars popularitet varat under olika epoker. Förlagan till pinnstolen började tillverkas redan på tidigt 1700-tal i sydöstra England. Stolarna fick namnet “Windsorstolar” efter staden Windsor som var handelsstad för leverans av stolar till London. Efter att stolarna nått amerikansk mark tilltog dess popularitet och började tillverkas i olika former. De amerikanska varianterna kom sedan att bli inspirationskälla till de svenska pinnstolarna som sedan 1940-talet väckt stort intresse och fascination. Pinnstolens popularitet går till synes koppla till den enkla design som möbeln har. Med sina raka linjer i naturliga material ligger pinnstolens design nära den typiska skandinaviska designstilen.

 

Pinnstolar i olika modeller och färger

En pinnstol är en väldigt enkel, men samtidigt stilren, sittmöbel som passar in i de flesta hem.Tack vare sin enkla formgivning är pinnstolen lätt att matcha med annan inredning, oavsett om den är klassisk eller modern. Numera finns pinnstolen i olika modeller. Den i särklass mest klassiska modellen är en pinnstol med hög rygg och utan armstöd. Denna modell passar in såväl vid matplatsen som på andra platser i hemmet. Inte allt för sällan används den som extrastol att ta fram vid behov. Med dess enkla formspråk är det en uppskattad favorit som dessutom är väldigt enkla att montera. Vill man ha lite extra komfort kan man satsa på en pinnstol med armstöd. Denna modell kan med fördel rama in matbordet på ett snyggt sätt, men passar även utmärkt att placera för sig själv i sovrummet eller hallen. Önskar man ge sin pinnstol lite extra bekvämlighet så kan de med fördel kompletteras med en sittdyna av ull eller liknande material. Du hittar sittdynor här.

Vi erbjuder pinnstolar i olika färger, så att du kan hitta det som passar din stil och ditt hem. Vi har svarta samt vita pinnstolar som tack vare neutral färg är lätta att matcha med andra inredningsfärger. I vårt sortiment hittar du även olika nyanser av grå, gul, blå samt grön pinnstol. Pinnstolar kan med fördel kombineras i olika färger för att skapa ett trendigt och spännande intryck kring köks- eller matsalsbordet.