Skippa sidhuvud och gå vidare.

Handla för minst 5000:- så BJUDER vi på expeditionsavgiften!

Tid kvar:

Visar 24 av 339 produkter
1
...
15

Populära filtreringar

Sittbänkar är både vackra och praktiska. De passar utmärkt i hallen, framför sängen, eller som extra sittplats vid matbordet och ger ditt hem en varm och ombonad känsla. Hos Trademax hittar du sittbänkar med inbyggd förvaring, men även mer avskalade varianter med stilrent och enkelt formspråk. Välj mellan sittbänkar i olika storlekar och material, samt sittbänkar med eller utan stoppad sits. I vårt utbud av sittbänkar hittar du något för alla smaker och behov. Hos Trademax köper du snygg och billig sittbänk, och får den sedan levererad snabbt och smidigt hem till dig.

Sittbänk - Sittmöbeln med många användningsområden

Historiskt sätt var sittbänkar en vanligt förekommande möbel i Europas bondesamhälle, som sittmöbel men också för att sova på. Kanske mycket tack vare sin tidlösa formgivning och sina mångsidiga användningsområden har sittbänken återfått sin popularitet i det skandinaviska hemmet. Baserat på hem, behov och livsstil så kan en sittbänk användas på många olika sätt. Att inreda hallen med en sittbänk skapar ett varmt och välkomnande uttryck. Idag är ett av sittbänkens vanligaste användningsområden är just som extra sittplats i hallen där man kan ta på och av skorna. Med en sittbänk med förvaring får du också välbehövligt förvaringsutrymme som det ofta råder brist på i hallutrymmen. Att använda dem som extra sittplats och komplement till matbordet är också ett uppskattat. Snygg och praktisk sittmöbel i köket och matsalen! Varför inte skapa en fin utsiktsplats genom att placera det vid ett fönster? För rofyllda stunder med en kopp kaffe, en bra bok, eller för en stunds vila och återhämtning. Sittbänk i badrummet? Jodå, faktum är att en sittbänk faktiskt kan göra stor nytta även i badrummet. Använd den som avlastningsyta för ha ha någonstans att lägga kläder, handdukar eller liknande, eller som en sittplats. Likaväl passar en sittbänk utmärkt som sängbänk i sovrummet. Med en sittbänk vid fotändan av sängen kan du med enkla medel ge ditt sovrum en trendig och lyxig känsla. Dessutom passar bänken även perfekt för att ställa frukostbrickan på. Så varför inte skapa vardagslyx med en sittbänk i sovrummet!?

 

Sittbänkar för alla hem och stilar

I vårt breda utbud av sittbänkar i olika modeller och utföranden.. Här hittar du allt från en liten sittbänk med enkelt formspråk, till en iögonfallande lång sittbänk med förvaring. Varför inte dra nytta av sittbänkens samtliga användningsområden? Med våra sittbänkar på hjul kan du smidigt och enkelt förflytta sittbänken. Tack vare låsbara hjul står den sedan stadigt tills dess att du önskar flytta den igen. Välj mellan sittbänkar i olika material och färger och hitta sittbänken som passar just dina behov och stil. Hos oss hittar du bland annat:

  • sittbänk i sammet
  • sittbänk i trä
  • sittbänk i ek
  • stoppad sittbänk 
  • vit sittbänk 
  • svart sittbänk

Kankse vill du inreda lantligt och romantiskt, eller stilrent och modernt? Oavsett så hittar du sittbänkar i en mängd olika stilar hos Trademax. 

 

Att tänka på när du ska köpa en sittbänk

Med stor variation och mängder av sittbänkar i olika modeller så kan det vara svårt att veta vilken sittbänk som passar dig bäst. Nedan har vi listat några saker som kan vara bra att ta ställning till vid ditt val av sittbänk.

  • Användningsområde - Beroende på vad sittbänken är avsedd att användas till så lämpar sig en del sittbänkar bättre än andra. Ska du ha den ståendes på en plats där den kommer att användas dagligen, exempelvis i hallen, så bör du välja en slitstark sittbänk. Är det däremot tänkt att ha ståendes som inredningsdetalj, eller åtminstone inte användas lika frekvent, så behöver du kanske inte välja en lika slitstark sittbänk. Ju tydligare du har bänkens användningsområde klart för dig, desto lättare är det att hitta rätt sittbänk.
  • Storlek och form - Fundera på vilken längd och bredd som passar ditt hem och din behov bäst. Har du tänkt att placera den i ett smalt rum med liten yta till sitt förfogande kanske du bör satsa på en liten sittbänk med enkel formgivning, medan du kan placera en större sittbänk i ett rum som erbjuder mer golvyta. Det kan även vara fördelaktigt att ha i åtanke om sittbänken tänk som sittplats, och i så fall hur många personer/sittplatser du önskar att den ska erbjuda?
  • Stil - Vilken stil passar dig? Vill du att sittbänken ska passa ihop med övrig inredning i hemmet, eller är du ute efter en sittbänk med försiktigt uttryck som inte drar för mycket uppmärksamhet? Fundera på vad som passar dig och ditt hem bäst, färg- och stilmässigt. Innan du bestämmer dig se då till att granska rummet som den är tänkt att stå i för att kunna bestämma stilen på din sittbänk.
  • Material - Materialval har stor betydelse för både stilen och sittbänkens hållbarhet. Tänk på att det kan vara skillnader gällande slittålighet mellan olika material, samt att en del material behöver underhållas mer än andra för att behålla sitt ursprungliga utseende.