Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Retro lampa & vintage lampa

13 st produkter
Visar 13 av 13 produkter

Populära filtreringar

  • Var kan jag ha en retrolampa?

    Det finns många olika sorters retrolampor som passar bra i olika rum. En retro lampa kan passa bra som taklampa, till exempel i vardagsrummet eller över matbordet, men det finns också mindre bords- och golvlampor i retrostil som kan användas som läslampor eller kanske stå i ett fönster för att få in ytterligare en ljuskälla i rummet. En lampa retro är snygg oavsett om din övriga inredning är i retrostil eller inte.
  • Vad kännetecknar en retro lampa?

    Det som kännetecknar retrolampor är att de är utformade i en lite mer utsvävande stil än den mer sobra designen vi är vana vid idag. Vintage lampa och retro lampa har ofta lite mer utsmyckade former och kan exempelvis vara klotformade eller ha en klassisk lampskärm dekorerad med olika detaljer. Populära material i en retro lampa är till exempel mässing, glas och stål. Det finns retrolampor med plats för upp till sex glödlampor. En vanlig höjd för golvlamporna är 150-200 centimeter, medan bordslamporna brukar vara mellan 25-30 centimeter höga. Vägglamporna har vanligtvis en höjd som ligger på 15-30 centimeter. Höjden på de flesta taklamporna är runt 25-30 centimeter, men det finns även vintage lampor som hänger lite längre ned med en höjd på 150 centimeter.
  • Vilken energiklass har retro lampor?

    Energiklassen på lamporna anges enligt en skala som går från A++ till E. I den skalan är det A++ som är den mest energieffektiva lampan. Exempelvis så har LED-lampor energiklass A++. Det är dessa lampor som förbrukar minst energi, och om du då köper en lampa med hög energiklass kan du därmed sänka din elförbrukning, vilket både är ett bra miljöval och bidrar till lägre energikostnader för dig.