Cura of Sweden

Cura of Sweden – sov gott med ett tyngdtäcke

Cura of Sweden tillverkar och säljer CE-märkta, miljö- och kvalitetscertifierade tyngdtäcken som är registrerade hos Läkemedelsverket som ett godkänt medicinteknisk hjälpmedel för ökad sömnkvalitet. Cura of Sweden erbjuder tyngdtäcken i flera olika modeller och vikter för att du ska kunna hitta ett täcke som passar just dina behov.

Tyngdtäcken förbättrar både sömn och hälsa

Arbetsterapeuter runt om i Sverige har länge rekommenderat tyngdtäcken eftersom det har en bevisat positiv inverkan på både sömn och hälsa. Ett tyngdtäcke är speciellt lämpligt för personer med sömnproblem men har positiv effekt och bidrar till ökad sömnkvalitet för alla som använder det. I Sverige lider en tredjedel av befolkningen av någon form av sömnproblem och över en miljon medicinerar för att kunna sova om natten. Ett tyngdtäcke skapar ett tryck mot kroppen vid insomning som verkar avslappnande, rogivande och sövande. Det bidrar även till att man somnar snabbare, sover längre och inte vaknar lika ofta om natten.


Tyngdtäcken – över ett decennium inom svensk hälso- och sjukvård

Tack vare sina flertalet bevisade positiva effekter på sömnproblem har tyngdtäcken använts som ett hjälpmedel inom svensk hälso- och sjukvård i över ett decennium för att behandla bland annat demens, psykisk ohälsa och neurologiska sjukdomar. Några av de många positiva effekter som användning av ett tyngdtäcke har uppvisat är:


  • Ökad sömnkvalitet
  • Längre tid i djupsömn
  • Minskad snarkning
  • Snabbare insomning
  • Minskad ångest och oro
  • Piggare under dagtid
  • Minskad muskelvärk
  • Färre nattliga uppvaknanden


Cura of Sweden - experter på tyngdtäcken för alla behov

Cura of Sweden erbjuder en tyngdtäcken i flera olika modeller och tyngder för att du ska kunna hitta ett täcke som passar just dig. Cura of Sweden rekommenderar att du väljer ett tyngdtäcke som motsvarar mellan 10-15% av din vikt för bästa möjliga komfort och effekt. Välj mellan olika design, funktion och färg. Beroende på om du svettas mycket i sömnen eller lätt blir kall under natten kan du välja mellan modeller i svalare material som andas eller fibertäcken som behåller värmen under hela natten.


Oavsett vad du har för behov och preferens så kommer du att hitta det perfekta tyngdtäcket i Trademax sortiment från Cura of Sweden. Införskaffa ett tyngdtäcke redan idag och förbättra både din sömn och hälsa!

Visar 7 prisvärda produkter
Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Funktion
Kategori
Pris
Från(kr)
Till(kr)