Sammetsfåtöljer

Vill du också följa sammetstrenden utan att det för den skull ska behöva kosta skjortan? Trademax står till tjänst för att hjälpa dig göra sammetslena fynd. Sammet ger på en gång känslan av lyx och flärd samtidigt som det är ett otroligt mjukt och mysigt material. Därför kan vi inte tänka oss något bättre än en fåtölj, soffa eller varför inte en hel soffgrupp i sammet? Hos oss hittar du fåtöljer i sammet i en rad olika färger, storlekar och stilar – givetvis för alla plånböcker. Vi levererar den snabbt och säkert hem till dig med gratis frakt. 

Trendigt och tidlöst med sammet

Inredningstrenden med möbler i sammet är här för att stanna. Mixen av det moderna och det traditionella faller allt fler på läppen. Kanske är det därför våra Howard- och Chesterfieldmöbler är storsäljare bland våra sammetsmöbler. En klassisk Chesterfieldfåtölj får ett oväntat lyft med kornblå sammetskostym, och tidlösa Howard imponerar i ett puderrosa fodral. En extra förgyllande detalj är de vackra mässingnitar som pryder många av våra klassiska modeller. Föredrar du en inredningsstil med renare linjer och avskalad känsla men ändå eftersträvar den sammetslena känslan, kan du givetvis också hitta mer stilrena möbler i vårt sortiment. 

Trademax erbjuder sammetsfåtöljer i färgerna kornblå, blå, grå, rosa, brun, beige och svart. Samtliga gör sig bra på egen hand i rummet, men kan med fördel kompletteras med allt från en hel soffgrupp till en fyra-, tre- eller tvåsitssoffa. Fullända looken och gör rummet komplett med prydnadskuddar, plädar och liknande inredningsdetaljer. Oavsett vad du väljer att komplettera din fåtölj med, finner du det hos oss på Trademax. 

 

Rengöring av sammet

Sammet är ett otroligt fint och mjukt material som tillverkas av 100% bomull. Sammet tål inte vattentvätt och bör därför heller inte blötas ner om möjligt. Materialet drar lätt till sig damm och rekommenderas därför att dammsugas med mjuk borste för att avlägsna damm på bästa, och mest skonsamma sätt. Borsta försiktigt rent soffan kontinuerligt med en mjuk borste för att hålla tyget rent och fräscht. Visst, sammet kanske kräver lite mer vård och underhåll än andra material, men med rätt guidning och hjälpmedel tycker vi helt klart att det är värt lite extra möbelvård med tanke på den oslagbara känslan du får av möbler i sammet.