Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Rund jutematta

53 st produkter
Visar 24 av 53 produkter
1
...
3

Populära filtreringar

  • Kan jag köpa en mönstrad rund jutematta?

    Du kan hitta många vackra runda jutemattor som är handgjorda med mönster. En sådan jutematta kan du naturligtvis ha som underlag till ett bord, men en matta med mönster hjälper dig att skapar en behaglig miljö och atmosfär. Flera runda jutemattor är flätade, men det finns även runda mattor med tryck. Mattor med mönster kan vara diskreta, men det finns också jutemattor som sticker ut. Exempelvis kan du hitta en svart och vit matta med spiralmönster.
  • Hur tillverkas runda jutemattor?

    Flera jutemattor är flätade och handvävda. Att fläta och väva mattor är ett yrke med tradition. De tillverkas av hantverkare med stor skicklighet. Med detta sätt att tillverka mattor blir varje matta unik. Ingen matta är helt lik den andra. Mellan varje matta kommer det att finnas variationer i färg och design. Variationerna beror naturligtvis också på att jute är ett naturmaterial som dock är slitstarkt och som inte kräver särskilt mycket underhåll.
  • I vilka storlekar och färger finns runda jutemattor?

    Du kan köpa runda jutemattor i storlekar som varierar mellan 120 cm upp till 150 cm i diameter. Färgmässigt finns många variationer, men oftast kommer de i diskreta naturfärger. Någon matta kombinerar en beige basfärg med en svart omgivande kant eller bård. Du kan även välja en handgjord jutematta med ett blått tryck, som ger ett orientaliskt intryck. Om du vill ha en diskret matta som ändå ger rummet en färgklick kan du välja en olivgrön matta. Som kontrast i ett färgrikt rum köper du en vit jutematta.