Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 2 av 2 produkter

En växasäng är en säng som kan justeras i höjd efter barnets behov när hen växer och utvecklas. Den är vanligtvis utformad med höj- och sänkbara sidor och en justerbar botten. Växasängen är en populär lösning för många föräldrar då den kan användas från spädbarnsåldern upp till tonåren. När barnet blir större kan man ta bort sidorna och lägga till en större madrass. Växasängen är också en ekonomisk lösning då man undviker att köpa flera sängar under barnets uppväxt. Det är viktigt att välja en säker och stabil växasäng som uppfyller de europeiska säkerhetsstandarderna.

Vanliga frågor om Växasäng

  • När ska man börja med Växasäng?

    Det rekommenderas att man börjar använda en Växasäng när barnet har nått en längd på 80-85 cm, vilket vanligtvis sker vid cirka 2 års ålder. Det är viktigt att man väljer rätt storlek på sängen för att säkerställa en bekväm och säker sovplats för barnet.
  • Varför ska man ha en Växasäng?

    En Växasäng är en säng som kan anpassas efter barnets ålder och längd, vilket gör den praktisk och ekonomisk på lång sikt. Sängen kan justeras i höjd och bredd för att passa barnet från spädbarnsåldern upp till tonåren. Dessutom är Växasängar oftast tillverkade av hållbara och högkvalitativa material, vilket gör dem säkra och hållbara över tid.
  • Hur länge använder man växasäng?

    En växasäng är designad för att anpassas till barnets längd och utveckling. Vanligtvis kan en växasäng användas från födseln och upp till cirka 6 år, beroende på barnets storlek och behov. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar och rekommendationer för att säkerställa att sängen används på ett säkert och lämpligt sätt.