Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 17 av 17 produkter

Spjälsängen är perfekt som sovplats för det lilla barnet. Det är tryggt på plats i babysängen och kan inte ramla ur den, samtidigt som det nyfikna barnet kan se sin omgivning och föräldrarna mellan spjälorna.

Köp barnets första säng, en fin spjälsäng

  • Varför är en spjälsäng så bra?

    När barnet är vaket blir spjälsängen som en lekhage. Barnet kan ha sina favoritgosedjur i spjälsängen, och det kan sysselsätta sig själv en stund om det vaknar tidigt och föräldrarna vill vila. Som förälder får du en mer ostörd nattsömn och mer plats i din egen säng. Du har barnet säkert placerat i babysängen. Dessutom är oftast spjälsängen så lätt att den enkelt kan flyttas mellan olika rum, och det ger en flexibilitet som kan komma väl till pass.
  • Får jag plats med en spjälsäng i sovrummet?

    Ja, oftast finns det plats för en spjälsäng invid föräldrarnas säng i sovrummet. Du väljer mellan olika modeller, men de flesta har standardmåttet 120 x 60 cm. Det är viktigt att bottnen kan höjas och sänkas till olika lägen. När barnet har vuxit lite placerar man madrassen lågt.
  • Hur får jag barnet att sova i en spjälsäng?

    Kanske har barnet redan tidigare vant sig vid att sova i en vagga, men annars är det bra att barnet lär sig att det har en egen sovplats. Du kan bädda där så att den blir riktigt mysig och ombonad och läsa godnattsaga för barnet när det ligger i sin spjälsäng. Eftersom barnet ser ut genom ribborna, känner det igen omgivningen och vänjer sig snart vid att sova där.