Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 2 av 2 produkter

Att flagga är en fin gammal tradition för att uppmärksamma, hedra och fira saker. Vare sig du vill hylla ditt eget ursprung eller visa sympati för andra nationer, föreningar eller grupperingar är en flaggstång och flagga ett utmärkt sätt att göra det på. Välj bland vårt utbud av alla flaggor och hitta den symbol som passar dig bäst att visa upp för omgivningen.

Är det dags att fira så behövs en flaggstång och flagga

  • Hur får jag upp min flagga i flaggstången?

    Flaggan fäster du i en flaggstångslina som löper i en talja högst upp i flaggstången. När du hissat flaggan så att den sitter ända uppe vid flaggstångsknoppen fäster du linan nederst på flaggstången. Det är bra att spänna flaggstångslinan ordentligt, så att den smäller så lite som möjligt mot flaggstången när det blåser.
  • Finns det regler för vilka flaggor jag får hissa i min flaggstång?

    Det går bra att hissa vilken sorts flagga du vill så länge det inte är en flagga med kränkande symboler. Följer du regelverket helt ska alltid den egna nationens flagga ha finaste platsen, om det finns fler flaggor på samma ställe.
  • När får jag flagga?

    Du får faktiskt flagga precis när du vill, men det är brukligt att hissa och hala flaggan vid vissa tidpunkter. Från 1 mars till 31 oktober rekommenderas att hissa flaggan klockan 8 på morgonen och resten av året inte förrän klockan 9. Flaggan ska enligt rekommendationerna halas vid solens nedgång, men senast klockan 21. Det finns några allmänna flaggdagar i Sverige då det kan vara extra trevligt att flagga.