Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 24 av 204 produkter
1
...
9
En damm är en konstgjord vattensamling som ofta används för att skapa en vacker utomhusmiljö. Den kan vara av olika storlekar och former och kan innehålla både växter och fiskar. En damm kan vara en viktig del av trädgårdsdesign och kan fungera som en naturlig habitat för olika vattenlevande organismer. En fontän är en dekorativ vattenanordning som vanligtvis består av en vattenkälla som sprutar upp vatten i olika mönster. Fontäner kan vara av olika storlekar och kan vara placerade både inomhus och utomhus. De används ofta för att skapa en avkopplande och lugnande atmosfär samt för att försköna en plats. Fontäner kan vara en attraktion i parker, trädgårdar och offentliga platser.

 • Kan jag ha en utomhusfontän inomhus?

  Det går jättebra att placera en fontän som är gjord för utomhusbruk inomhus istället. Däremot är det inte bra att göra tvärtom, eftersom inomhusfontäner inte är gjorda för att klara väder och vind.
 • Finns det fontäner för att ha på balkongen?

  Du kan ha en utomhusfontän på din balkong, så länge du är försiktig så att inte vatten rinner över och orsakar väta på balkonggolvet eller droppar ner till grannen. Är det en inglasad balkong kan du använda en inomhusfontän under sommarhalvåret.
 • Kan jag ha en fontän i min trädgård utan en damm?

  Det går att ha en fontän var du vill i din trädgård. En fontän är vacker i en rabatt, på en terrass, mot en husvägg eller på ett bord. Bara fantasin sätter gränser. Du kan också skapa en minidamm av en tunna eller balja.
 • Måste jag gräva djupt för att skapa en damm?

  Du behöver inte gräva alls om du istället bygger upp en kulle eller platå runt dammen. Däremot fryser en damm lättare på vintern om den inte är nedgrävd. Du kan också välja att ha en grund damm. Var då vaksam på vattenförsörjningen, så att den inte torkar ut.