Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 116 produkter
1
...
5

En öppen eld är stämningsskapande, vacker och ger en behaglig värme men kräver försiktighet. När du köper en utomhuskamin får du en säker eldningsplats. Elden begränsas till en eldstad, du förstör inte marken du eldar på och du kan enkelt byta plats om du vill. Trademax erbjuder många olika sätt att elda utomhus på, kika runt och välj på eldfat, eldkorg, eldstad eller en utekamin. Samlas och mys tillsammans med dina nära och kära kring en eldstad utomhus.

Öka mysfaktorn med en utomhuskamin

  • Var kan jag ha en utomhuskamin?

    Det finns olika modeller av utekamin och eldstäder så du kan välja efter hur mycket plats du vill att den ska ta och var den ska stå placerad. Vissa utomhuskaminer är större och avsedda att skapa en permanent eldstad i trädgården eller på altanen. Andra utomhuskaminer blir som en bärbar eldstad du kan flytta med dig när du ska ut i skogen och på stranden eller bara ha i trädgården. Du kan tillexempel ha ett eldfat eller firepit i trädgården där ni kan samlas och grilla marshmallows, eller ta med dig din eldkorg ner till stranden för att se på nyårsraketerna på nyårsnatten.
  • Är en utomhuskamin och eldkorg säker?

    Fördelen med en utomhuskamin eller eldkorg är att den är så säker genom att den har en begränsad eldstad. Elden sprider sig inte utanför din eldstad och skadar inte marken. Aska och förkolnad ved blir lätt att samla ihop och ta med om du är ute i naturen och det blir ingen glöd som kan flamma upp. Med en utomhuskamin kan du istället lugnt njuta av din eld.
  • Vad kan jag elda i min utomhuskamin eller eldkorg?

    När du tänder elden i en utomhuskamin eller eldkorg är det bra att lägga ett lättantändligt material i botten på din eldstad. Sedan bygger du upp din brasa med tändved och avslutar med vedträ. Vill du lägga grillkol på ditt eldfat går det också bra om du vill få en glöd. Du bygger lätt en vacker och stämningsfull brasa med din utomhuskamin. Trademax erbjuder även eldstäder som har lavastenar och gasolbrännare.