Fågelmatare & holkar

41 st produkter
928756(1).jpg

Det är alltid roligt med småfåglar som skapar liv och rörelse i trädgården. För att locka dem till dig behövs det bara fågelfrö och genast kommer de flygande och nappar åt sig. För att mata dina fåglar är det bra att välja en fågelmatare, och vill du ha dem där på våren sätter du upp en fågelholk.

Gör fåglarna glada med fågelmatare och holkar

Var kan jag sätta upp en fågelmatare?

Bästa stället för en fågelmatare är i eller i närheten av ett träd med grenar som fåglarna kan sitta på. Det blir ofta kö till fågelmataren och småfåglarna behöver ett tryggt och skyddat ställe att sitta och vänta. Sätt den gärna på en plats där du själv kan sitta och titta på de olika småfåglar som kommer.

Varför ska jag ha en fågelholk?

Har du satt upp fågelholk i närheten av din fågelmatare får du liv och rörelse i trädgården. På våren flyttar småfåglarna in i din fågelholk och du kan se hur de flyger dit med mossa och annat som de bygger bo med inuti holken. När ungarna sedan har kläckts kan du följa hur föräldrarna kommer med mat.

Hittar fåglarna min holk och fågelmatare?

Det går fort för fåglar att hitta till mat. Hur de bär sig åt är ett mysterium men de hittar och kommer att besöka din fågelmatare så länge där finns mat. På senvintern när flyttfåglarna börjar komma tillbaka letar de efter ett bo och då blir din fågelholk snart bebodd. Kom bara ihåg att placera holken högt och i nordlig riktning.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)