Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 11 av 11 produkter

Sandfilterpumpar till din pool hittar du billigt här hos oss på Trademax. Vi har ofta kampanjer som gör att du kan komma undan mycket prisvärt med utgifter som annars är ganska tråkiga att lägga ut. För visst är det skönt att ha en egen pool där du kan svalka av dig en varm sommardag eller låta barn eller barnbarn plaska och leka. Men rengöring och skötsel av poolen tror vi att du tycker är tråkigare. Därför gör vi det enkelt för dig genom att erbjuda rengöring till poolen online i vår nätbutik. Bland annat har vi sandfilterpumpar! Poolen måste rengöras både kemiskt och mekaniskt för att vattnet ska hålla absolut högsta renhetsgrad. Kemisk rengöring dödar eventuella bakterier, men den tar inte bort partiklar. För partikelrengöring är just sandfilter ett mycket bra alternativ, då det tar bort även mycket små partiklar. Vattnet cirkulerar genom sandfiltret där det silas, och då fastnar partiklarna i filtret med sand. När du ska välja en sandfilterpump ska du tänka på att vattnet från poolen helst ska cirkulera genom filtret två gånger per dag under max ca 8 timmar. För att räkna ut en lämplig kapacitet på sandfiltret använder du dig av formeln: Vatteninnehåll i poolen x 2 gånger / 8 timmar = Minsta filterkapacitet i m³/h. Hos oss på Trademax kan du välja på flera storlekar av sandfilterpumpar till din pool, och vi erbjuder även kvartssand till pumpen om du behöver byta ut sanden. Just byte av sand bör ske med ca 5-6 års mellanrum, beroende på hur ofta du backspolar pumpen. För dig som inte vet vad backspolning är förklarar vi det längre ner på sidan. Vi hoppas att vi genom dessa mycket prisvärda sandfilterpumpar kan göra rengöringen av din pool lite roligare, och ser fram emot att få leverera din nya sandfilterpump till dig. Hoppas att du njuter av doppet i det rena och klara vattnet i din pool!

Med sandfilterpump till din pool rengör du vattnet enkelt och miljövänligt

Ett rent poolvatten är nyckeln till att du ska vilja bada i poolen, och det skyddar också dig och dina nära från att få in partiklar och bakterier i kroppen. Satsa på både kemisk och mekanisk rening för absolut renaste och bästa resultat. Sandfilter är den absolut vanligaste typen av filter för rengöring av pooler, både för mindre och större vattenmängder. Med en sandfilterpump till din pool kan du på så sätt även få ett bra rengöringssystem för badtunnan eller hemmaspat. Här på Trademax hittar du sandfilterpumpar i flera olika storlekar:

  • XS
  • S
  • M
  • L
  • XL

Använd uträkningsformeln i textstycket längst upp på sidan för att avgöra vilken typ av sandfilterpump du behöver till din pool. En sandfilterpump fylls, som namnet antyder, med sand. Sanden i pumpen är tvättat och av en specifik storlek som lämpar sig extra väl för just rengöring av vatten. Med sandrengöring har man verkligen utnyttjat naturens sätt att rena vattnet, vilket är bra både för miljön och för dig som ska bada i vattnet. Vanligtvis blir sandfiltret i pumpen ”fullt” efter ca 2 veckor vid normalt badande. Det ser man på manometern. Då är det dags att backspola filtret. Det innebär att man helt enkelt sätter handtaget på backspolning, varvid vattenströmmen vänds och man spolar ut partiklarna i avloppet. Kontrollera manometerns läge efter backspolningen. När trycket på den har ökat 5 enheter nästa gång är det dags att backspola sandfiltret igen. Detta är en mycket enkel form av rengöring av själva sandfiltret, och just på grund av den enkla rengöringen rekommenderar vi gärna sandfilterpump till din pool!