Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Poolfilter & Patronfilter

8 st produkter
Visar 8 av 8 produkter

För att kunna hålla din pool ren och fräsch på ett smidigt sätt krävs ett bra poolfilter. Du hittar flera varianter från bland annat Chemoforg och Bestway här hos oss på Trademax. För att det ska vara härligt att bada i poolen krävs ett bra reningssystem. Dels måste poolen renas kemiskt för att ta kål på eventuella bakterier i vattnet, men den bör även renas mekaniskt, eftersom kemisk rening bara dödar bakterier och därmed inte tar bort partiklar ur vattnet. För att undvika en grumlig badupplevelse krävs en mekanisk rening av ett poolfilter. Här hittar du bland annat utbytespatroner till patronfilter. Ett patronfilter är fyllt med papper eller polyesterfilter monterade inne i en behållare. I dessa finns sand. När vattnet pressas genom filtret renas det från partiklar. Fördelen med just patronfilter är att de är en form av poolfilter som renar vattnet från mycket små partiklar, till skillnad från vanliga sandfilter som också visserligen renar vattnet på ett bra sätt, men som inte fångar upp de allra minsta partiklarna. Här hittar du bland annat utbytespatroner till poolfilter av just patronform, men även de fiffiga bräddavloppspåsarna. De är ett bra komplement till exempelvis sandfilter, då dessa fångar upp mindre partiklar redan i bräddavloppskorgen innan de leds vidare till själva filtret. Med en bräddavloppskorg behöver filtret inte rengöras eller bytas ut lika ofta. När du satsar på ett bra poolfilter kan du njuta av dagarna vid poolen istället för att behöva fokusera på att rengöra den hela tiden! Om du letar efter sandfilter till din pool så har vi även sådana, kolla i menyn på vänster sida under pooltillbehör så hittar du dem snart!

Poolfilter som håller länge och är lätta att rengöra

Föreställ dig en vacker och klar sommarmorgon. Det är varmt i luften och du är fortfarande lite trött. Din alldeles lagom uppvärmda pool ligger i morgonsol, och solen glittrar i vattnet. Vattnet är rent, klart och härligt. Du doppar först tån, och sen sänker du dig sakta ner och njuter av att vakna till liv i det svala och rena vattnet. Det låter fint, eller hur? För att vattnet ska vara så där rent och fint hela tiden så är det viktigt att du ser till att rengöra din pool på rätt sätt, dels kemiskt, men även mekaniskt med ett poolfilter. Här hittar du flera olika poolfilter och rengöringstillbehör för poolen, bland annat:

  • patronfilter
  • bräddavloppskorgar
  • sandfilter (se menyn på vänstersidan)
  • robotdammsugare (se menyn på vänstersidan)

Just poolfilter i form av patronfilter underlättar rengöringen av poolen och är mycket hållbara. På så sätt behöver du inte byta ut ditt filter så ofta, speciellt inte om du ser till att rengöra det då och då så att det inte slammar igen. Poolfilter rengör du med ett speciellt rengöringsmedel, och de håller då i flera år. Satsa på bra poolfilter till din pool för att slippa rengöra oftare än nödvändigt, och investera till exempel i en smart bräddavloppskorg som fångar upp partiklarna redan innan filtret. På så sätt behövs inte filtret rengöras så ofta. Här på Trademax hittar du poolfilter för en mängd typer av pooler. Läs varje produktbeskrivning för att avgöra om filtret passar till just din typ av pool.