Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Sammetsgardiner

10 st produkter
Visar 10 av 10 produkter

Populära filtreringar

  • Vad är fördelen med att välja gardiner i sammet?

    Sammet gardiner blir alltid snygg, elegant och trendig i vilket rum som helst. Dessutom ger just sammet ett helt annat djup åt färger än vad andra gardintyger gör. Gardiner sammet är också användbara som mörkläggare och kan dämpa solljuset när det lyser en aning för starkt in i rummet. Många uppskattar även sammetsgardiner för att de hjälper till att dämpa hårda ljud i rum med väggar i exempelvis betong. Fördelen med en gardin sammet är också att de ser lika snygga ut mot väggarna som de gör mot fönstret, vilket gör att du kan placera dem även bredvid dina fönster eller bara mot en vägg.
  • Hur sköter jag bäst om en sammetsgardin?

    Gardiner blir sällan smutsiga på det sätt som andra hushållstextilier blir, men däremot blir de dammiga. Ta ner dina sammetsgardiner och skaka dem då och då, för att hålla dem fräscha. Ett alternativ är att dammsuga gardinerna, ifall du inte vill behöva ta ner dem. När du tvättar dina sammetsgardiner så välj skonsam tvätt så att du behåller färg och struktur på dina gardiner.
  • Vad ska jag tänka på när jag hänger upp sammetsgardiner?

    Sammet är ofta lite tyngre än andra textilmaterial, så det är lämpligt att använda till exempel veckband när du hänger upp dina sammets gardiner. Vissa gardinlängder har redan hål för gardinstången och då är det bara att trä på dina gardinlängder. Eftersom sammetsgardinerna är kraftiga behöver de ofta lite mer utrymme än en tunnare gardin. Du kan också kombinera en sammets gardin med en annan, tunnare gardin.