Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 16 av 16 produkter

En hissgardin är något som kombinerar lantlig romantik med det enkla praktiska. Hissgardinen är oftast i tyg och dekorerad med fina detaljer. Du kan även få en hissgardin i linne för att få både kvalitet och den genuina känslan.

Skaffa den lantliga känslan med en hissgardin

  • Vad är skillnaden mellan hissgardin och jalusi?

    Hissgardiner och jalusier skiljer sig åt på flera sätt, men fyller i grunden samma funktion. Emedan hissgardinen oftast är gjord i tyg och hissas upp med band, är jalusin oftast gjord i plast eller trä och kan både hissas och vinklas. Jalusin består av flera remsor av trä eller plast som kan vinklas för att släppa in olika mycket ljus. Jalusin kan sedan dras upp helt, precis som en hissgardin, och därmed släppa in allt ljus. Jalusier har fler praktiska funktioner men är dock inte lika vackra som hissgardiner.
  • Hur tvättar jag en hissgardin?

    Du kan rengöra dina hissgardiner på olika sätt beroende på hur smutsiga de är. Du kan regelbundet damma av dem med vippa eller lägsta effekten på dammsugaren. Blir det någon fläck kan du prova att rengöra med varmt vatten eller ett milt rengöringsmedel. Ibland kan det dock bli läge att tvätta hissgardinerna i maskin. Det finns tvättanvisningar på gardinerna som du kan följa.
  • Hur tar jag ner mina hissgardiner?

    När du ska tvätta dina hissgardiner i maskin måste du kunna ta ner dem. Denna procedur kan vara lite komplicerad och behöver göras systematiskt så att du sedan kan sätta upp dem på samma sätt igen. Var därför noga med att läsa produktens anvisningar i förväg.