Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 2 av 2 produkter

Gardintillbehör är de små detaljerna som kan göra stor skillnad i ditt hem. Det finns olika typer av tillbehör som kan användas för att förbättra gardinernas utseende och funktionalitet. Till exempel kan du använda gardinringar för att enkelt dra gardinerna fram och tillbaka på gardinstången. Du kan också använda gardinlås för att hålla gardinerna på plats och undvika att de glider ner. Andra populära gardintillbehör inkluderar gardinkrokar, gardinupphängningar och gardinsnören. Med rätt tillbehör kan du skapa en stilfull och praktisk gardinlösning i ditt hem.

Vanliga frågor om Gardintillbehör

Vilka gardinstänger ska man ha?

Vilka gardinstänger man ska ha beror på flera faktorer, såsom tyngden på gardinerna och vilken typ av upphängningssystem man föredrar. Här är några vanliga typer av gardinstänger:

 • Enkla gardinstänger: Dessa är vanligtvis tillverkade av metall eller trä och passar bra för lättare gardiner.
 • Takmonterade gardinstänger: Dessa fästs i taket istället för på väggen och kan vara bra om du vill ha en mer modern och diskret look.
 • Kombinerade gardinstänger: Dessa består av två eller flera stänger som kan användas för att hänga upp gardiner och en annan typ av behandling, som till exempel en persienn eller en rullgardin.
 • Justerbara gardinstänger: Dessa stänger kan justeras i längd för att passa olika fönsterstorlekar och är praktiska om du vill kunna ändra gardinernas placering.

Innan du köper gardinstänger är det bra att mäta fönstrets bredd för att få rätt storlek. Tänk också på vilken stil och design du föredrar, så att gardinstängerna passar in i resten av rummet.

Vad finns det för gardintillbehör?

Det finns flera olika gardintillbehör som kan användas för att förbättra funktionaliteten och utseendet på gardiner. Här är några vanliga gardintillbehör:

 • Gardinstänger: Används för att hålla gardinerna på plats och kan vara tillverkade av olika material som metall eller trä.
 • Gardinkrokar: Används för att hänga upp gardinerna på gardinstången.
 • Gardinringar: Används också för att hänga upp gardinerna på gardinstången, men ger en annan estetisk effekt än gardinkrokar.
 • Gardinsnören: Används för att dra gardinerna åt sidan och hålla dem på plats när de inte är i bruk.
 • Gardinlängder: Används för att förlänga gardinerna om de är för korta eller för att justera längden efter fönstret.
 • Gardinlådor: Används för att dölja gardinstången och ge en snyggare och mer avskalad look.
 • Gardinupphängningssystem: Det finns olika typer av gardinupphängningssystem som kan användas för att hänga upp gardiner på olika sätt, till exempel gardinskenor eller gardinsnören.

Dessa är bara några exempel på gardintillbehör, och det finns många fler att utforska beroende på dina specifika behov och preferenser.