Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 1 av 1 produkter

Klinker är ett populärt val av golvbeläggning i badrum. Det är en hållbar och vattentät lösning som är lätt att rengöra. Klinker finns i olika färger, mönster och storlekar, vilket ger möjlighet att skapa olika stilar i badrummet. Det är också ett allergivänligt alternativ eftersom det inte samlar damm eller allergener. Klinker kan användas både på golvet och på väggarna i badrummet och är ett bra val för en modern och funktionell inredning. Det är viktigt att använda lämplig fogmassa och tätning för att säkerställa att klinkerplattorna är ordentligt skyddade mot vatten och fukt.

Vanliga frågor om Klinker badrum

  • Vad är det för skillnad på kakel och klinker?

    Kakel och klinker är båda keramiska plattor som används som ytskikt på golv och väggar. Skillnaden mellan dem ligger främst i deras storlek och användningsområde. Kakel är mindre och tunnare plattor som vanligtvis används som dekorativa ytskikt på väggar, medan klinker är större och tjockare plattor som används som slitstarka ytskikt på golv och ibland även på väggar. Klinker tål högre belastning och slitage än kakel och är därför mer lämpade för användning på golv.
  • Vilket klinker passar till badrum?

    Det finns många olika typer av klinker som passar till badrum, men det är viktigt att välja en som är vattenresistent och tål fukt. Keramiska klinker är vanligt förekommande i badrum eftersom de är lätta att rengöra och tål vatten bra. Porslinsklinker är också ett populärt val eftersom de är mycket slitstarka och tål hög trafik. Naturligt stenmaterial som marmor eller granit kan också användas, men de är ofta dyrare och kräver mer underhåll än keramiska eller porslinsklinker.
  • Hur lägger man klinker i badrum?

    För att lägga klinker i badrummet behöver du först förbereda ytan genom att se till att den är ren och jämn. Sedan bör du mäta och markera var klinkerplattorna ska placeras. Blanda därefter fogmassa och applicera den på ytan. Sedan kan du placera klinkerplattorna på ytan och justera dem tills de sitter på plats. Låt sedan fogmassan torka och tätta eventuella springor mellan plattorna.