Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Bordslampa retro

3 st produkter
Visar 3 av 3 produkter

Populära filtreringar

Det är märkligt hur en vanlig bordslampa kan väcka olika minnen. Du påminns om hur dina mor- eller farföräldrars vardagsrum såg ut. Kring det upplysta bordet spelade ni sällskapsspel. Du känner värme med inslag av nostalgi, eftertanke och gemenskap. Hos oss på Trademax kan du köpa en bordslampa retro och fly tillbaka i tiden.

En retro bordslampa med nostalgikänsla

  • Är en retro bordslampa vintage?

    Egentligen innebär vintage i designsammanhang att ett objekt ökar i värde med tiden, men inredningsdetaljer i vintagestil kan vara nytillverkade. De retro bordslampor som Trademax erbjuder är alla nytillverkade, men i en stil som påminner om eller har inslag av svunna tider. Retro och vintage används ibland omväxlande och får därmed ofta samma innebörd. Båda begreppen kan sägas vara ett tillbakablickande mot trender i en förgången tid.
  • Finns retro bordslampa med djurfigurer?

    En retro bordslampa har inte sällan någon utformning med inslag av djur. En katt, hund, fågel eller apa kan bokstavligen hålla upp en lampskärm på en bordslampa retro. Om det i äldre tider fanns någon symbolik med det ena eller andra djuret är oklart. Vi kan endast konstatera att sådana figurer fanns i äldre tiders lampor. Är du djurälskare? Köp en retro bordslampa hos oss på Trademax med ett djur du gillar.
  • Har ni en retro bordslampa med glasskärm?

    Bordslampor med glasskärm är retroklassiker. Du kan välja bland flera modeller med färgat glas. Du påminns om gamla tiders sirliga lampor som gav ljus vid en sekretär. Där satt någon av dina äldre släktingar böjd över en dagbok och plitade ner dagens händelser. Dagboken låstes in och bordslampan släcktes när allt dokumenterats. Med en retro bordslampa kan du skapa din egen myshörna där du kan reflektera, skapa eller bara njuta.