Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Växthus i plast

40 st produkter
Visar 24 av 40 produkter
12

Populära filtreringar

  • Kan jag köpa växthus i plast?

    Du vill naturligtvis skydda dina växter mot frost och kyligt väder. Samtidigt måste växterna få solljus, som är en given förutsättning för all växtlighet. Med ett genomskinligt plastmaterial får du en bra lösning. Det finns flera plastmaterial som släpper igenom solljus, men som samtidigt är tåligt mot väder och vind. Plast är till exempel mer slagtåligt än glas och har en bra rivstyrka. Plastmaterialet i ett drivhus bryts heller inte ner av ultraviolett strålning.
  • Finns det olika plastmaterial i växthus?

    Ett vanligt plastmaterial i växthus är polykarbonat. Utseendemässigt kan detta närmast liknas med en glasskiva. Polykarbonat är mycket slagtåligt och går nästan inte att slå sönder. Denna plast används till exempel i utomhusarmaturer, kåpor och på hockeyrinkar. Självklart släpper plasten igenom solljus utan att själv brytas ner. I växthus som upplevs som lite fladdriga består plasten av polyvinylklorid eller PVC. Ett mycket tåligt material som är resistent mot solljus.
  • Hur monteras växthus i plast?

    Växthusen har en ram av rostfritt stål eller profiler i aluminium. Om du köper ett växthus i PVC kommer plasten att dras över ramen. Ett annat alternativ är att köpa paneler i polykarbonat. Panelerna monteras ihop med ett antal aluminiumprofiler. Oavsett vilket typ av växthus i plast du väljer är de lätta att montera. Du behöver bara följa de detaljerade monteringsanvisningar som medföljer leveransen. Du skall se till att regnvattnet kan rinna av och att växthuset inte tyngs med för mycket snö. Se till att du får ordentlig ventilation i växthuset under stekheta sommardagar.