Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 6 av 6 produkter

En panelgardin är en typ av fönsterbehandling som består av en rektangulär bit tyg som hänger vertikalt framför fönstret. Den kan vara tillverkad av olika material som bomull, linne eller polyester och finns i olika färger och mönster för att passa olika inredningsstilar. Panelgardiner används ofta för att skapa en elegant och modern look i rummet samtidigt som de ger möjlighet att kontrollera ljusinsläpp och integritet. De kan enkelt dras åt sidan eller dras isär för att täcka eller avslöja fönsteröppningen. Panelgardiner kan också vara ett praktiskt sätt att dämpa ljud och isolera mot kyla eller värme.

Vanliga frågor om Panelgardin

  • Hur bred ska en panelgardiner vara?

    Bredden på en panelgardin kan variera beroende på personliga preferenser och storleken på fönstret eller dörren den ska täcka. Generellt sett kan en panelgardin vara mellan 60 och 100 cm bred. Det är viktigt att mäta fönstret eller dörren noggrant för att få rätt bredd på panelgardinen. Om du vill ha en mer draperad look kan du välja en bredare gardin, medan en smalare gardin kan ge en mer minimalistisk och modern känsla.
  • Hur lång ska en panelgardin vara?

    Längden på en panelgardin kan variera beroende på personliga preferenser och rummets storlek. En vanlig längd för panelgardiner är mellan 220 cm och 250 cm. Det är viktigt att gardinen når ända ner till golvet för att få en snygg och estetiskt tilltalande look. Om du vill ha en kortare gardin kan du mäta avståndet från gardinstångens underkant till golvet och anpassa längden därefter. Det kan också vara bra att prova olika längder för att hitta den som passar bäst för ditt rum.