Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Vagga

1 st produkter
Visar 1 av 1 produkter

Vaggan är vår allra första möbel, och det är många traditioner förknippade med att just köpa en vagga till sitt spädbarn. Den är mysig och ombonad för det minsta lilla barnet. En vagga används under en begränsad tid, men den kan användas av många kommande barn i familjen och släkten.

Barnets allra första säng – en vagga

  • Vilka material är vaggor gjorda av?

    Vaggan är oftast gjord av trä, som kan vara hela väggar, så att barnet inte blir stört av ljus eller rörelser i rummet. Du gör vaggan mysig med mjuk madrass, pläd och kudde, så att det blir en ombonad och trevlig sovplats för ditt barn. Vaggan är försedd med medar, så att den är lätt att gunga med.
  • Är en vagga bättre än en spjälsäng?

    Ja, på det sättet att den är mindre, och den är mer ombonad. Den första tiden har du säkert barnet hos dig i sängen, och vaggan är ett komplement när barnet ska lära sig att sova själv. Vaggan är så att säga barnets första säng, och när den känns lite för liten har barnet vuxit för att få sin första spjälsäng. Barnet sover ju mycket på dagtid också, och det är mysigt att det kan gungas till sömn på vaggans medar.
  • Var är det bäst att ha en vagga?

    Vaggan bör stå i närheten av föräldrarnas säng i sovrummet. Du hör lätt när barnet vaknar, samtidigt som du får mer plats själv, jämfört med att barnet sover i sängen hos dig. Förmodligen får du bättre nattsömn, och babyn vänjer sig vid att sova ensam.