Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Köksö

5 st produkter
Visar 5 av 5 produkter

Populära filtreringar

Funderar du på att köpa köksö? Här finner du köksöar i olika storlekar och modeller som ger extra funktion och glädje till ditt kök. Välj material, färg och form utefter smak och stil. Köksöar passar i många kök, stora som små. Du köper snygg och billig köksö hos Trademax.

Uppdatera köket med en modern köksö

En köksö beskrivs ofta som kökets hjärta och ger mervärde på fler än ett sätt. Här finns plats för umgänge och härliga skratt, kulinariska matupplevelser och smart förvaring. Med en köksö ger du även ditt kök mer avställnings- och arbetsytor, samtidigt som den fungerar utmärkt som en samlingsplats för familj och vänner. Faktum är att med en köksö kan användas till i princip vad som helst, till och med till barnens läxläsning. Dessutom är en köksö en snygg inredningsdetalj som kryddar till köket med det där lilla extra!

 

Köksö med sittplats för ett mer socialt kök

Genom att addera sittplatser till köksön kan du maximera de sociala förutsättningarna i ditt kök. Att integrera en matplats med en köksö kan även vara en bra lösning om du har ett litet kök då du får arbetsyta, matbord och förvaring kombinerat i en möbel. Hos oss hittar du snygga barstolar till köksö. Har du ett större kök kan en köksö även fungera utmärkt som ett extrabord eller till uppdukning av bufféer eller liknande. Oavsett vilka förutsättning och behov du har så erbjuder vi köksöar i olika storlekar och utföranden. Här hittar du allt ifrån en liten köksö lämplig för compact living, till en stor köksö med ståtligt vacker och genuin karaktär.

 

Mobil köksö

Om du har ett mindre kök och saknar extra bordsplats, kan en köksö på hjul vara en riktigt kreativ och bra lösning. Den ger dig inte bara mer arbetsyta, utan fungerar även utmärkt att använda som serveringsvagn. Den främsta fördelen med mobila köksöar är just att de kan dras fram och ställas undan efter behov. Kort och gott, med en köksö på hjul blir du mer flexibel i köket.

 

3 saker att tänka på innan du köper köksö

Yta - Innan du väljer att inreda ditt kök med en köksö är det viktigt att du ser till att det finns utrymme för en. Har du ett mindre kök kan du givetvis alltid inreda med en liten köksö, men har du väldigt lite köksutrymme finns det stor risk att en köksö snarare tar mer plats än den är till nytta.

Höjd - Höjden på köksön är en viktig faktor, både sett ur praktisk och etisk synvinkel. Experter pratar om “den gyllene höjden” som är någonstans mellan 90-92 cm. Ett annat sätt att mäta den perfekta höjden för just dig är att stå med armarna böjda i vinkelrät position. Idealet är att man har cirka 10-15 cm från armbågen till bordsskivan.

Placering - Du bör också fundera på köksöns placering och funktion. Tänker du till exempel använda köksön som en extra arbetsyta i köket så bör det med fördel inte placeras för långt från spisen eller andra arbetsytor. Samtidigt är det viktigt att det inte blir för trångt i köket, utan att det finns plats för flera att stå och laga mat. Att placera en köksö i nära anslutning till köksbordet är både snyggt och praktiskt. Man brukar rekommendera ett avstånd på cirka 140 cm för att det inte ska upplevas för trångt, men inte heller för avlägset.