Parasoll

284 st produkter
Kampanj
500522(6).jpg

En parasoll är ett solskydd. Det kan du använda för att skydda dig mot solen och i vissa fall även mot lättare regn. Det fungerar som ett väldigt stort paraply och är alltid möjligt att fälla ihop. Det är mest vanligt att man har ett som sitter fast i marken eller en konstruktion där foten är fylld med något som väger mycket. Det gör så att parasollet inte kan flyga iväg eller välta. Allt är ju givetvis beroende på omständigheter och väder på den plats där parasollet står. Vid halv orkan lär nog vilket parasoll som helst flyga iväg.

Parasoll mot sol och regn

Varför heter det parasoll?

Ordet parasoll är uppbyggt av två latinska ord som var för sig betyder avvärja och sol. Sole är ordet för sol och parare är ordet för avvärja. Man värjer helt enkelt solen från att skada en. Det svenska ordet parasoll kommer taget från franskan, där det heter parasol. Redan 1637 kom ordet parasoll in i svenska språket.

Hur använder jag ett parasoll bäst?

Du använder det bäst genom att ha det lättillgängligt när det är stark sol ute. Det är ju allmänt känt att för mycket sol kan vara skadligt. Ett parasoll utemöbler kan därför vara livsviktigt om man vistas i stark sol. Om det är ett lättare duggregn kan du skydda dig mot det också tack vare ditt parasoll.

Hur får jag ett parasoll att stå stadigt?

Du köper antingen ett parasoll som du fäster i husets kropp eller i marken. Det finns även parasoller som du kan flytta med dig. Det flyttbara kan du sätta i den medföljande foten, vilken du fyller med något som förankrar den på marken. Vatten och sand är vanliga fyllnadsmaterial. De är även lätta att hälla ur och i på plats. Då behöver du bara ta med den lätta foten när du åker hem.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Leverans 2-6 vardagar
Kampanj