Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Spabad

24 st produkter
Visar 24 av 24 produkter

Populära filtreringar

Drömmer du om att köpa spabad? Nu kan du äntligen slå till! Det borde vara alla förunnat att få sjunka ner i ett varmt hemmaspa och känna hur musklerna slappnar av och stressen dunstar i kapp med vattenångan. Hos oss kan du välja bland många billiga spabad, spa tillbehör och reservdelar. När du bestämt dig levererar vi produkterna snabbt och säkert till din dörr. Vi erbjuder många olika modeller, oavsett om du tänker ha ditt spabad inomhus eller utomhus. Spana även in vårt stora utbud av utespa. 

Köp spabad billigt och skapa ditt eget hemmaspa i trädgården

Med ett hemmaspa har du alltid en avkopplande stund inom räckhåll när du behöver den som mest. Glid ner i 40-gradigt vatten och njut av ett upphettat bad en kall vinterkväll. Ett bra spa ska vara hållbart och enkelt att använda. Våra spabad håller hög kvalitet samt är lätta att sköta och använda. Här kan du utan någon planering ta ett avslappnande bad i varmt, rent vatten med skön massage, när som helst när andan faller på. Vardagens stress kan rinna av och trötta muskler och leder får välbehövlig vila. Ta en skön stund för dig själv eller med din käraste. Har du familj, kan ni äntligen få chans att umgås lite i badet och bara prata, i stället för att titta på TV, datorn eller telefonerna. Dessutom hänger den varma, avslappnade känslan kvar länge efter badet, vilket gör det lättare att somna på kvällen. Varmt vatten verkar även läkande eftersom det utvidgar blodkärlen, vilket ökar blodflödet till ömma och skadade vävnader så att syre och näringsämnen kan hjälpa överansträngda muskler att läka snabbare. 

Våra spabad är välisolerade och anpassade för det nordiska klimatet samt utrustade med reningsverk, massagemunstycken och belysning. Det är varken särskilt dyrt att köpa spabad, eller krångligt att installera och använda det. Men givetvis finns det några saker du behöver tänka på när du ska införskaffa ditt hemmaspa. Till exempel krävs ett plant underlag, elanslutning och vatten från trädgårdsslangen.

Förberedelser för ditt spabad

Fundera över var du vill placera ditt spabad. Har du ett trädäck eller en yta med marksten kan detta vara det ultimata stället för ditt spa. Tänk på att inte placera badet för långt från huset för att undvika att gå långt om det är kyligt ute. Fundera också på vilken modell som kan utgöra ditt bästa spa och vilken form som är optimal för dig, dina behov och placering. Passar ett runt spabad bäst, eller är det ett fyrkantigt du letar efter? Kanske är du rentav på jakt efter ett portabelt uppblåsbart spabad? Trademax har såväl spabad som passar den lilla familjen som bad för upp till 10 personer. Är du aktiv kanske du är intresserad av ett så kallat swimspa, som är ett massagebad och en simbassäng i ett. I ett swimspa kan du simträna tack vare en kraftig jetström, eller bara mysbada om du hellre vill det.

Underlag för spabad utomhus

Spabadet ska placeras på en plan, hårdgjord yta som klarar badets vikt. Om du vill placera det på gräsmattan måste du gräva ner några decimeter och fylla på med hårt packad krossad singel samt markisolering i polystyren. På så sätt får du en billig isolering mot marken och ett bra skydd för badet. 

Elinstallation spabad

Vid installation av spabad ska en behörig elektriker ansluta el, alltid med jordfelsbrytare. Det krävs ingen fast installation av vatten, utan du använder trädgårdsslangen för att fylla badet.

Tillbehör spabad

Trademax har ett stort sortiment av tillbehör till ditt spa. Här finns såväl nödvändiga rengöringsprodukter och lock till spabad som lite mer lyxiga tillbehör som spadoft och drinkhållare. Vi har också spatrappor som gör det lättare att kliva i och ur badet och locklyft spabad för att smidigt kunna lyfta av och på termolocket. Här hittar du alla våra spa tillbehör.

Energiförbrukning & driftskostnader

Förbrukningen styrs av hur bra isolerat ditt spabad är, var i landet du bor samt hur ofta och länge du badar. Ett exempel: Vid årsmedeltemperatur på 7 grader (Stockholm) och vid bad ett par gånger i veckan med badtemperatur på 38 grader ligger snittförbrukningen på ca 3-4 000 kWh per år. 

Driftskostnad spabad

Underhållskostnaden är relativt låg för ett spabad. Beroende på modell kan man räkna med ungefär 800-1500 kr per år, för spa kemikalier, teststickor och nya filter. 

Rengöring av spabad - viktigt att tänka på!

Efter varje bad ska du desinficera med klor till spabad. Mängden klor som ska användas varierar och går att utläsa på klorets förpackning. Låt locket vara av minst 15 minuter efter för att undvika frätskador på locket som förkortar lockets livslängd. Ha för vana att kontrollera pH-värdet en gång i veckan. Det är viktigt att det är rätt värde för att kloret ska kunna verka. Justera därför värdet vid behov om det inte är rätt. Ta ut filtret och rengör det en gång i månaden. Bara två till fyra gånger om året behöver du byta allt vatten, vid bad en till tre gånger i veckan. Det är även bra att chockklorera spabad med jämna mellanrum, särskilt vid perioder av mycket badande eller varmt väder. Chockklorering görs för att mätta vattnet på klor vid uppstart samt för att bryta ner mineraler, bakterier, alger och annat oorganiskt och organiskt smuts i vattnet.

Lätt att installera:

  • Placera spabadet på en plan yta, till exempel ett trädäck eller en markstensyta.
  • Trädgårdsslang nära till hands för vattenpåfyllning.
  • Behörig elektriker ansluter el, alltid med jordfelsbrytare.

Lätt att rengöra

  • Desinficera med spa klor efter varje bad.
  • Kolla pH-värdet en gång i veckan.
  • Rengör filtret minst en gång i månaden.
  • Byt vatten 2-4 ggr/år om du badar 1-3 ggr/ vecka.

Har du frågor kring hur du kan köpa ett riktigt prisvärt spa, tveka inte att kontakta vår kundsupport som gärna hjälper dig.