Skippa sidhuvud och gå vidare.

Handla för minst 5000:- så BJUDER vi på expeditionsavgiften!

Tid kvar:

Utespa

20 st produkter
Visar 20 av 20 produkter

Populära filtreringar

Vad kan vara lyxigare än att få bada i sitt eget utespa? På Trademax tycker vi att alla borde ha möjlighet att kliva ner i ett upphettat utomhusspa och njuta av ett varmt dopp under bar himmel en kall vinterkväll. Det är en obeskrivlig känsla att bada utomhus, särskilt när det är kyligt i luften och ångan stiger. Stressnivån sjunker och musklerna får välbehövlig massage och vila. Dessutom ger belysningen en mysig stämning i trädgården. Hos oss kan du köpa utespa billigt och bekvämt, och få det smidigt hemlevererat.

Utespa - ett enkelt sätt att skapa en avslappnande oas hemma

Att ha ett spabad ute behöver vare sig vara dyrt eller krångligt som många tycks tro. Idag är det enkelt att att installera ett utespa och dessutom smidigt att använda och underhålla det. Det enda som krävs när du ska införskaffa ditt spabad är ett plant underlag, elanslutning och vatten från trädgårdsslangen. Hos oss på Trademax hittar du många olika modeller av utespa; runda, fyrkantiga, swimspa eller uppblåsbara spabad. Våra produkter håller hög kvalitet och tål att användas i många år. Badvattnet värms upp snabbt och ett effektivt rengöringssystem ser till att det inte finns bakterier i vattnet.

Ett utespa är en fantastisk investering för både kropp och själ. Det ger en känsla av lyx, förhöjer stämningen i din utemiljö och sänker stressnivån i vardagen. Titta runt på sidan och välj den optimala modellen för dig och dina behov!

Bygga spa i trädgården

Placera spabadet på en plan yta och på en plats som är skyddad mot vind. Platsen bör ligga i nära anslutning till ditt hus, för att gångavståndet till badet ska bli så kort som möjligt. Löv- och barrträd som sprider skugga eller tappar löv/barr ska inte stå för nära. Finns det möjlighet är det trevligt om det är en fin utsikt från badet och att det står i söderläge - för att kunna dra nytta av solen vid uppvärmningen av vattnet. Om du dessutom placerar spabadet på en insynsskyddad plats, får du också vara ifred när det är dags att bada. Det idealiska är att placera spabad på trädäck eller altan. En yta av marksten fungerar också bra, men placera aldrig ett utespa direkt på gräsmattan. I så fall behöver du först gräva ner några decimeter och sedan fylla med krossad singel som är hårt packad, samt markisolering i polystyren. 

Spabad nedsänkt i altan för en lyxigare känsla

Med ett helt eller delvis nedsänkt spabad skapar du en exklusiv och elegant atmosfär i trädgården. Genom att bygga in badet i trädäcket, nedsänkt till halva höjden eller mer, blir det lättare att kliva i och ur och du behöver ingen trappa. Med spabad på altan höjer du inte bara livskvaliteten för dig och din familj, utan också värdet på bostaden. När du bygger in badet, tänk på att se till att serviceluckan till maskinrummet är lättåtkomlig. 

Installation av utespa

En behörig elektriker ska ansluta el, alltid med jordfelsbrytare. Du behöver inte ha en fast installation av vatten, utan du fyller vatten i badet med en trädgårdsslang. 

Rengöring och skötsel av ditt utespa

Spabad är generellt ganska underhållsfria, med filter och inbyggda reningsverk. Men givetvis behöver du desinficera vattnet mellan doppen för trivsamma och fräscha badupplevelser.
Ha koll så att vattnet inte blir grumligt eller luktar illa. Då är det dags att se över badets vattenkvalitet på direkten. Spabadet mår bäst av att alltid vara i drift. Därför bör du aldrig stänga av badet. 

Tips för fräscha bad!

  • Desinficera med spa klor efter varje bad. Klor finns både som pulver och som klortabletter. Hur mycket klor du ska använda beror bland annat på hur många som badat och hur stort badet är. Dosera klor efter anvisningarna på förpackningen.
  • Efter desinficering, låt locket vara av minst 15 minuter. Det är för att undvika frätskador på locket, vilket förkortar lockets livslängd. 
  • Kolla pH-värdet en gång i veckan. Det tar bara någon minut med teststickor. Viktigt att det är rätt värde för att kloret ska fungera som det ska. Justera värdet vid behov om det inte är rätt.
  • Det optimala är att kolla och rengöra filtret varannan vecka. Ett rent filter gör badets rening mer effektivt. Se till att ha en uppsättning med filter så att du alltid har ett rent att byta till.
  • Byt vatten tre till fyra gånger per år ifall badet används en till tre gånger i veckan. Vill du rengöra rören ska du göra detta före vattenbytet och inte efter, så att smutsen i rören inte blandas med det rena vattnet.
  • Chockklorera badet då och då, särskilt vid varmt väder och frekvent badande. Det görs för att bryta ner bakterier, alger, mineraler, oorganiskt och organiskt smuts i vattnet, samt för att mätta vattnet på klor vid uppstart.

Energiförbrukning & driftskostnad 

Förbrukningen bestäms av var du bor i landet, hur ofta och länge du badar, samt hur välisolerat spabadet är. Om det exempelvis är en årsmedeltemperatur på 7 grader (t ex Stockholm) och du badar ett par gånger i veckan med vattentemperatur på 38 grader, ligger snittförbrukningen på ca 3-4 000 kWh per år. Beroende på modell kan man räkna med ungefär 800-1500 kr per år, för spa kemikalier, teststickor och nya filter.  

Letar du tillbehör till ditt spabad? Ta en titt på vårt stora sortiment av spatillbehör här. Vi har allt från lyxiga tillbehör till nödvändiga reservdelar och annan utrustning. Här hittar du också spatrappor som förenklar i- och urstigning, samt locklyftare så att du smidigt kan lyfta av och på termolocket. 

Välkommen att kontakta vår kundsupport som gärna hjälper dig om du har frågor.