Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 3 av 3 produkter

En drivbänk är en konstruktion som används för att odla växter under tidig vår eller sen höst när temperaturen är för låg för att växterna ska kunna växa ordentligt utomhus. Drivbänken fungerar som en slags växthus där man kan skapa en varmare och skyddad miljö för växterna. Den är oftast gjord av glas eller plast och placeras utomhus på en solig plats. Genom att använda en drivbänk kan man förlänga odlingsperioden och få tidigare skördar av grönsaker och blommor. Drivbänken är ett populärt verktyg för trädgårdsälskare och odlare.

Vanliga frågor om Drivbänk

Vad kan man odla i en drivbänk?

En drivbänk är en utmärkt plats att odla olika typer av grönsaker, örter och blommor. Några exempel på vad man kan odla i en drivbänk inkluderar tomater, gurkor, paprika, sallad, spenat, basilika, persilja och blommor som petunior och pelargoner. En drivbänk ger en kontrollerad miljö med högre temperatur och fuktighet, vilket gör det möjligt att odla växter som annars kan vara svåra att odla utomhus i vissa områden eller under vissa årstider.

Hur hög bör en odlingsbädd vara?

En odlingsbädd bör vara mellan 20-30 centimeter hög för att ge tillräckligt med utrymme för växternas rötter att växa. Detta djup gör det även lättare att kontrollera jordens fuktighet och näringsinnehåll. Om odlingsbädden är för låg kan rötterna begränsas och om den är för hög kan det vara svårt att nå ner till växterna för att sköta om dem.