Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 475 produkter
1
...
20
Det är inte bara hemmet som behöver kärlek och omsorg, även trädgården behöver skötas om. Om du tar hand om din trädgård och håller den fin kan du njuta av grönskan och egenodlade grönsaker året om. Om du bor i lägenhet och inte har en trädgård kan du plantera växter och odla inomhus eller på din balkong istället. Hos oss på Trademax hittar du allt du behöver för odling & trädgårdsskötsel billigt online.

Odla var du vill

  • Vad ska jag tänka på när jag ska odla?

    Beroende på om du ska odla inomhus eller ute kan du behöva tänka på lite olika saker. Utgå från vilka förutsättningar du har för att odla, har du en stor trädgård, en liten balkong eller bara möjlighet att odla något litet inomhus. Bestäm sedan vad du vill odla utefter dina förutsättningar. Tänk även på vilken tid på året det är. Du kan alltid börja med att förkultivera inomhus om du vill så från frö för att sedan plantera ut när vädret tillåter. Ett annat sätt är att köpa små plantor av det du vill odla och plantera på en gång. Är du nybörjare och det är grönsaker du vill odla är sockerärtor, dill, sallad och morot enkla att börja med. Ett annat tips till din köksträdgård är chilli, en kul och lättsådd grönsak.
  • Vad behöver jag när jag ska odla på balkong och i trädgård?

    När du ska odla hemma bör du fundera på vad du vill så och var du vill ha din odling. Blommor, växter, bär och kryddor bör planteras efter säsong. Läs på instruktionerna på dina fröer eller plantor för att veta när du ska påbörja din odling. Förutom de självklara sakerna som planteringsjord, planteringsspade, frön och vattenkanna finns det några hjälpmedel som underlättar din odling. Med ett växthus ger du dina frön och plantor ett klimat med goda förutsättningar att växa och gro. Både du som ska odla i lägenhet och du som bor i hus med trädgård kan ta del av växthusets fördelar. På balkongen eller i fönsterbrädan kan du odla i ett miniväxthus, eller drivhus som det också kallas. I trädgården kan du istället satsa på ett större växthus med ett planteringsbord. Du kan även odla i pallkrage om du sår på våren när temperaturen är rätt. Tänk på var du placerar pallkragen eller växthuset så att din tomatplanta eller dina kryddor får tillräckligt mycket solljus. Om du odlar jordgubbar eller annat gott som fåglar gärna äter upp kan det vara en god idé att köpa ett bärnät som skydd.
  • Vad kan jag odla i pallkrage?

    Du kan plantera det mesta i din pallkrage så länge dina grödor får tillräckligt mycket utrymme och djup. Du kan använda din pallkrage som ett grönsaksland och odla sallad, gurka,örter och tomatplantor eller för att odla blommor till sommarens alla buketter. Tänk på att vissa grönsaker som gurka och tomat behöver en spalje att klättra på och stödja sig mot. Vill du odla rotfrukter som potatis och morötter behöver du djupare pallkragar. Placera två pallkragar på höjden, eller tre om du vill slippa böja dig när du sköter om din odling.