Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Ribbotten

52 st produkter
Visar 24 av 52 produkter
1
...
3

Populära filtreringar

För dig med en sängstomme är en ribbotten A och O. En ribbotten är sängens botten och grund. Då den har som uppgift att absorbera det mesta av din vikt är den betydelsefull för att sängen ska hålla längre. Här hittar du ribbottnar i olika modeller, utföranden och trämaterial. Våra ribbottnar kan kombineras med en resårbotten, skummadrass eller bäddmadrass, och en sängstomme. Vi har delar så att du kan bygga ihop din drömsäng.

Ribbotten - Grunden för en god nattsömn

Vad vore en säng utan en botten? Utan en stabil ribbotten är en sängstomme bara precis det som namnet ger sken av, en stomme. En bar ribbotten förlänger hållbarheten och komforten av din sängmadrass genom att ta den mesta belastningen av din vikt. Dessutom gör en ribbotten att det finns luft under madrassen så att fukt inte förstör kvaliteten på din madrass. Du hittar våra ribbottnar i olika storlekar. Välj mellan bäddmått som:

  • 80x200
  • 90x190
  • 90x200
  • 140x200
  • 160x200

 

Att tänka på när du ska välja ribbotten

Att välja ribbotten kan vara lite klurigt, speciellt när det finns en uppsjö av olika modeller, utföranden och material. Här vill man naturligtvis hitta en som matchar både ändamål, prisklass och kvalitetsrelaterade krav. För att öka chanserna att bli riktigt nöjd med ditt val så rekommenderar vi att du funderar på följande faktorer.

Storlek

Om du redan har en sängram som ribbotten är tänkt att användas i så är sängramens bredd och längd avgörande för vilken storlek på ribbotten du behöver. Till en sängram som är 90 cm väljer du en ribbotten som också är 90 cm bred.

Modell och material

De allra flesta ribbottnar är tillverkade i trämaterial som gran, björk och furu. Trä har nämligen ett högt belastningsfång som gör materialet passar utmärkt att utgöra den stabila grund som behövs i en säng. I vårt sortiment kan du välja mellan ribbotten med lameller i björk eller furu. Önskar du en ribbotten med extra stabilitet rekommenderar vi att du väljer en någon av våra modeller med stålram. Ju bredare säng du har, ju mer stabilitet kommer du att behöva.