Retro & vintage byrå

19 st produkter
Kampanj
  • Retro
687622(1).jpg

En retro byrå är en möbel som är inspirerad av designen från 1950- och 1960-talet. Den kännetecknas av sin enkla och stilrena design, ofta med släta ytor och avskalade linjer. Retro byråer är populära för att de ger en nostalgisk känsla och kan vara ett sätt att skapa en vintage-stil i hemmet. De kan användas som förvaring för kläder, papper eller andra föremål och finns i olika storlekar och färger för att passa olika typer av inredningar. En retro byrå kan vara ett vackert tillskott till vilket rum som helst och bidrar till en tidlös och elegant atmosfär.

Vanliga frågor om Retro Byrå

Vad kännetecknar en byrå i retrostil?

En byrå i retrostil kännetecknas av designelement och estetik som är typiska för en tidigare era, vanligtvis från 1950- till 1970-talet. Här är några kännetecken för en byrå i retrostil:

1. Form och siluett: Retrobyråer har ofta en karakteristisk form och siluett. De kan ha avrundade hörn, böjda linjer och spännande geometriska former.

2. Materialval: Vanliga material som används i retrobyråer inkluderar trä, särskilt teak eller valnöt, samt plast och metall.

3. Färgscheman: Retrostilen kännetecknas av färgglada och livliga färgscheman. Du kan förvänta dig att se kombinationer av starka färger som orange, gult, grönt eller brunt.

4. Funktionalitet: Retrobyråer är inte bara estetiska, de är också funktionella. De har ofta flera lådor eller skåp för förvaring av föremål.

5. Unika detaljer: Retrostilen är känd för sina unika detaljer och dekorativa inslag. Det kan vara allt från mönstrade handtag till utskurna detaljer på träet.

Sammanfattningsvis kan en byrå i retrostil kännetecknas av sin karakteristiska form, färgglada färgscheman, användning av olika material och unika detaljer.

När blir en byråmöbel klassad som retro?

En byråmöbel blir klassad som retro när den är inspirerad av eller tillverkad under en tidigare era, vanligtvis från 1950- till 1980-talet. Retrostilen kännetecknas ofta av ljusa färger, geometriska mönster och futuristiska former. Det är vanligt att retrobyråmöbler har unika designelement och materialval som kännetecknar den specifika tidsperioden de är inspirerade av.

Vilka material och färger finns retro byråer i?

Retro byråer finns i en mängd olika material och färger för att passa olika stilar och smaker. Några vanliga material som används är trä, både massivt trä och faner, samt metall och plast. När det gäller färger kan retro byråer vara allt från naturliga träfärger som ek eller valnöt till färgglada alternativ som orange, turkos eller limegrön. Det finns också mönstrade retro byråer med exempelvis blommotiv eller geometriska mönster. Valet av material och färg beror på den specifika designen och eran som retro byrån är inspirerad av.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Stil (1)
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Kampanj