Örngott

42 st produkter
Kampanj
549688.jpg
Populära filtreringar

Ett örngott är en skyddande påse som används för att täcka en kudde. Det är oftast tillverkat av mjuk bomull eller linne och har vanligtvis en öppning på ena sidan där kudden kan stoppas in. Örngott har flera syften, det skyddar kudden mot smuts och slitage, det ger en mjuk yta att vila huvudet på och det kan också användas för att dekorera och förbättra utseendet på sängen. Örngott finns i olika storlekar och färger för att passa olika kuddar och sängkläder. Det är en viktig del av sängklädseln och en enkel men viktig detalj för en god natts sömn.

Vanliga frågor om Örngott

Vad är ett örngott?

Ett örngott är en del av sängkläder som placeras över kudden för att skydda den från smuts och för att ge en extra barriär mellan kudden och huvudet. Det är vanligtvis tillverkat av bomull eller annat mjukt material och är avlångt i formen för att passa en kudde.

Vilket örngott är bäst för huden?

Ett örngott av siden eller satin kan vara bra för huden då det minskar friktionen mot huden när man sover, vilket kan hjälpa till att minska risken för rynkor och skador på huden. Dessa material kan också hjälpa till att behålla fukten i huden och motverka torrhet.

Hur ofta ska man byta örngott?

Det rekommenderas att man byter örngottet minst en gång i veckan för att undvika uppkomsten av bakterier och hudrester som kan orsaka allergiska reaktioner eller irritation i huden. Men om man har problem med till exempel acne så kan det vara lämpligt att byta örngottet varje dag eller varannan dag för att hålla huden ren och förhindra spridning av bakterier.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Leverans 2-6 vardagar
Kampanj