Skippa sidhuvud och gå vidare.

Säsongsstart! Vårens utemöbler har landat hos oss!

Visar 6 av 6 produkter

En sängkappa är en dekorativ tygklädsel som placeras runt omkring sängen för att dölja sängens ben och ge en mer elegant och sofistikerad look. Sängkappor finns i olika material och färger för att passa olika inredningsstilar. En kantklädsel å andra sidan, är en tygklädsel som placeras runt omkring sängens madrass för att skydda den från smuts och slitage. Kantklädseln kan vara avtagbar och tvättbar för enkel rengöring. Båda dessa tygklädselalternativ kan vara ett bra sätt att förnya och ge sängen en ny stil.

Vanliga frågor om Sängkappa & kantklädsel

 • Kan man ha sängkappa på kontinentalsäng?

  Ja, det är möjligt att ha en sängkappa på en kontinentalsäng. En sängkappa är en tygklädsel som täcker sängens sidor och kan användas för att ge sängen en mer elegant och komplett look. Det är viktigt att välja en sängkappa som är anpassad till kontinentalsängens storlek och form för att få bästa passform och utseende.
 • Hur hög sängkappa ska man ha?

  Höjden på en sängkappa beror på personlig preferens och stilen på sovrummet. Generellt sett brukar en sängkappa vara mellan 30-45 cm hög. Det är viktigt att mäta höjden på din säng och ta hänsyn till eventuella ben eller sänggavel när du väljer höjd på sängkappan. Det kan också vara bra att tänka på att en högre sängkappa kan ge ett mer elegant och formellt utseende medan en lägre sängkappa kan ge ett mer avslappnat och modernt utseende.
 • Vad är kantklädsel?

  Kantklädsel är en term som används inom möbelindustrin och syftar på den dekorativa klädseln som placeras runt kanterna på möbler. Det kan vara en tygklädsel, läderklädsel eller annat material som används för att täcka och skydda kanterna på möblerna. Kantklädsel kan både ha en funktionell och estetisk roll, och kan bidra till att förstärka möbelns design och ge den en mer färdig och polerad look.
 • Varför ska man ha sängkappa?

  Det finns flera fördelar med att ha en sängkappa på sin säng. För det första kan en sängkappa ge en snygg och elegant touch till sovrummet genom att dölja eventuella oattraktiva eller oorganiserade sängben. Dessutom kan en sängkappa fungera som ett skydd för din säng, vilket kan vara speciellt användbart om du har husdjur eller barn som lätt kan smutsa ner eller repa sängens kanter. En sängkappa kan också hjälpa till att hålla damm och smuts borta från sängens undersida, vilket kan bidra till en renare och mer hygienisk sovplats. Sammantaget kan en sängkappa vara ett praktiskt och dekorativt tillskott till din säng.