Skippa sidhuvud och gå vidare.

Säsongsstart! Vårens utemöbler har landat hos oss!

Frottéhanddukar

4 st produkter
Visar 4 av 4 produkter

Frottehanddukar är en vanlig typ av handduk som är känd för sin mjukhet och absorptionsförmåga. De är tillverkade av frottétyg, som är kännetecknat av sina upphöjda slingor och fluffiga yta. Frottehanddukar är populära i badrum och används ofta för att torka av kroppen efter duschen eller badet. Deras absorberande egenskaper gör dem också lämpliga för att torka händerna eller ansiktet. Frottehanddukar finns i olika storlekar och färger, och de kan vanligtvis tvättas i maskin för att hålla dem fräscha och rena. De är en oumbärlig del av badrumstillbehören och erbjuder både komfort och funktionalitet.

Vanliga frågor om Frottehanddukar

  • Hur ofta skall man byta frottéhanddukar?

    Det rekommenderas att man byter frottéhanddukar varje vecka eller åtminstone varannan vecka. Eftersom handdukar används för att torka av kroppen efter duschen eller badet, kan de bli fuktiga och bidra till tillväxt av bakterier och mögel om de inte torkas ordentligt. Genom att byta handdukar regelbundet kan man hålla dem rena och fräscha.
  • Varför blir frottehanddukar hårda efter tvätt?

    Frottehanddukar kan bli hårda efter tvätt på grund av flera faktorer. En av de vanligaste orsakerna är att tvättmedel och sköljmedel inte sköljs ordentligt ur handdukarna. Tvättmedel och sköljmedel kan lämna rester på fibrerna, vilket gör dem styva och mindre mjuka. Det kan också bero på att handdukarna har tvättats med för hög temperatur eller torkats för länge i torktumlaren. Värme kan göra att fibrerna i frottén stelnar och blir mindre mjuka. För att undvika att frottehanddukar blir hårda efter tvätt är det viktigt att använda rätt mängd tvättmedel och sköljmedel, skölja handdukarna ordentligt och undvika för höga tvätt- och torktemperaturer.