Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Svarta takduschar

2 st produkter
Visar 2 av 2 produkter

Populära filtreringar

  • Vad ingår det för delar till en svart takdusch?

    Det finns flera olika sorters svarta takduschar att välja mellan. I ett takduschset brukar det ingå en handdusch, duschslang och duschstång, samt blandare. Till vissa av takduschseten ingår även en badkarspip. Takduscharna tillverkas vanligtvis i plast eller metall. En vanlig längd på slangen är mellan 70 och 150 centimeter, men andra mått kan förekomma. Kolla därför alltid specifikationerna på den takduschen som du är intresserad av.
  • Vad klarar takduschen av för vattentryck?

    Duschen har ett arbetstryck på 50-1000 kpa och det rekommenderade trycket är 100-600 kpa. Takduschseten har även en termostatblandare som är tryckbalanserad, samt en säkerhetsstopp när temperaturen kommer upp till 38 grader. Varmvattnet ligger på minst 50 och max 90 grader, medan kallvattnet ligger på en temperatur på minst 4 och max 25 grader.
  • Vilka mått gäller vid installation?

    Takduschen kan anslutas till de flesta olika typer av duschblandare som har duschanslutning G 1/2. G 1/2 innebär måttet på rörgängorna och i det här fallet är den 21 millimeter utvändigt och 19 millimeter utvändigt. En annan beteckning på G 1/2 är R 15. Utöver detta är det även viktigt att ha rätt cc-mått för installation av blandaren. CC-måtten står för Center to Center och är måttet mellan de rör som kommer ut från väggen. Dessa mäts från mitten av det ena hålet till mitten av det andra hålet. Takduschseten kan installeras både med cc 150 och cc 160. I vissa fall kan du behöva montera en väggbricka, vilken också ibland kallas för blandarfäste eller duschbricka.