Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 15 av 15 produkter

En duschkar är en typ av dusch som ofta används i mindre badrum eller utrymmen där det inte finns tillräckligt med plats för en vanlig dusch. Duschkar finns i många olika storlekar och material, som exempelvis akryl, porslin eller stål. De är också utformade för att vara lätta att rengöra och underhålla. En duschkar är en praktisk lösning för att skapa en dusch i ett utrymme där det annars inte skulle vara möjligt att installera en vanlig dusch. Det finns även möjlighet att kombinera en duschkar med en duschvägg eller duschdörr för att få en mer avskild duschplats.

Vanliga frågor om Duschkar

 • Vad är duschkar?

  Duschkar är en typ av badkar som är utformad för att duscha i. Det är vanligtvis en platt och låg bassäng som är lätt att kliva in och ur. Duschkar finns i olika material som akryl, stål och porslin, och kan vara utrustade med olika funktioner som massagestrålar och integrerade sittplatser.
 • Hur gör man rent duschkar?

  För att rengöra ett duschkar behöver du först ta bort eventuella hårstrån och större smuts med en trasa eller svamp. Sedan kan du använda en rengöringsspray eller en blandning av vatten och ättika för att få bort kalk- och tvålrester. Låt rengöringsmedlet verka en stund innan du sköljer av det med vatten. Om det behövs kan du använda en mjuk borste för att få bort envisa fläckar. Torka sedan av duschkarret med en ren trasa eller handduk. För att undvika framtida smuts och kalkavlagringar kan du även använda en duschskrapa och torka av karet efter varje användning.
 • Vilken storlek på duschkar?

  Standardstorleken på ett duschkar brukar vara cirka 80x80 cm eller 90x90 cm. Det finns dock även andra storlekar att välja mellan beroende på behov och önskemål.
 • Vilka olika typer av duschkar finns det?

  Det finns olika typer av duschkar beroende på formen, inklusive rektangulära, runda, fyrkantiga, halvrunda, U-formade och badkar med duschfunktion. Valet av duschkar beror på personliga preferenser, utrymme och badrumsinredning. Rektangulära duschkar är vanligt förekommande och passar bra i större badrum, medan fyrkantiga och halvrunda duschkar passar bättre i mindre badrum. Runda duschkar ger en modern och elegant känsla i badrummet och U-formade duschkar ger extra utrymme för att duscha. Badkar med duschfunktion kombinerar två funktioner i en och är en populär lösning för badrum med begränsat utrymme.