Persisk matta

9 575 st produkter
Kampanj
1375003(1).jpg

Persiska mattor är kända för sin höga kvalitet och vackra mönster. De tillverkas oftast för hand i Iran och har en lång historia som sträcker sig över flera århundraden. Persiska mattor är gjorda av naturliga material som ull, silke och bomull, och varierar i storlek från små dörrmattor till stora salongsmattor. De är kända för att vara slitstarka och tåliga, vilket gör dem till en investering som kan hålla i generationer. Persiska mattor är också mycket eftertraktade av samlare och inredningsentusiaster över hela världen.

Vanliga frågor om Persisk matta

Var tillverkas persiska mattor?

Persiska mattor tillverkas traditionellt i Iran, men även i andra länder som Afghanistan, Pakistan och Indien kan man hitta tillverkning av så kallade persiska mattor.

Hur känner man igen en persisk matta?

En persisk matta känns igen på dess höga kvalitet och detaljerade mönster. Persiska mattor är handknutna och tillverkade av högkvalitativt ullgarn eller silke. Mönstren på en persisk matta är vanligtvis blommor, djur eller geometriska figurer och är ofta mycket detaljerade och färgstarka. En annan viktig indikator på en persisk matta är dess ursprung - persiska mattor kommer från Iran (tidigare känt som Persien) och är kända över hela världen för deras skönhet och kvalitet.

Hur rengör man en persisk matta?

För att rengöra en persisk matta bör du börja med att dammsuga den på båda sidor. Sedan kan du använda en mjuk borste för att försiktigt borsta mattan i hårfiberriktningen. För att ta bort fläckar kan du använda en blandning av ljummet vatten och mild tvål. Applicera lösningen på fläcken och torka försiktigt med en ren trasa. Undvik att använda starka kemikalier eller tvättmedel på mattan då det kan skada fibrerna. Om du är osäker på hur du ska rengöra din persiska matta på bästa sätt kan du ta kontakt med en professionell mattrengörare.

Vad är persiska mattor gjorda av?

Persiska mattor är handknutna mattor som traditionellt tillverkas av ull eller silke. Ullen används vanligtvis för att skapa mattor med högre hållbarhet medan silke används för att skapa mattor med högre glans och mjukhet. Färger på mattorna kan komma från naturliga färgämnen eller syntetiska färgämnen.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Leverans 2-6 vardagar
Kampanj