Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 106 produkter
1
...
5

De vackra och unika kelimmattor som du hittar hos oss på Trademax har en lång historisk bakgrund. Den speciella vävtekniken, som kan spåras till flera hundra år före vår tideräkning, används framförallt i länder i Centralasien och har ofta nomadiska attribut och inslag. De handgjorda mattorna är slätvävda och tillverkade av naturmaterial som ull, bomull, sisal, gethår och jute. Kelimmattor har traditionellt använts till golv och tältväggar i nomadiska kulturer med har också prytt kungliga palats. Starka, jordnära färger och enkla mönster gör att en kelimmatta ger värme och liv åt rummet och den passar in i alla miljöer.

En kelimmatta ger värme och färg

  • Vad utmärker en kelimmatta?

    Det är lätt att urskilja en kelimmatta genom den speciella vävteknik som används. En äkta kelimmatta är handvävd men är för den saken skull ändå inte dyr. De kelimmattor du hittar hos oss på Trademax är unika och har ofta ett enkelt geometriskt mönster och starka jordnära färger. En kelimmatta passar lika bra i en modern stilren miljö som i en traditionell vardaglig omgivning.
  • Är en kelimmatta slitstark?

    En kelimmatta är vävd av starka trådar vilket gör den slitstark och lätt att hålla ren. Du kan ha en kelimmatta i hallen, vardagsrummet, köket eller sovrummet. Den passar in i alla miljöer och tål att användas flitigt. Med sina varma färger och enkla mönster skapar den harmoni och ger rummet karaktär.
  • Hur sköter jag en kelimmatta?

    En kelimmatta är lätt att hålla ren eftersom den är enkel att skaka ur. Dammsug din kelimmatta regelbundet och sopa av den om där hamnat smulor, sand eller annan ytlig smuts. De naturliga fibrerna gör att mattan kan rengöras med tvål och vatten om det blir en fläck. Skulle mattan få många fläckar kan du vända den. Mönstret är samma på båda sidor. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor.