Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Skateboard

2 st produkter
Visar 2 av 2 produkter

Skateboard är en populär sport bland ungdomar och unga vuxna. Det är en bräda med fyra hjul som används för att åka på gator och i skateparker. Skateboardåkning är en konstform och det finns många olika stilar och trick som kan utföras på brädan. För att bli en skicklig skateboardåkare krävs det mycket träning och tålamod. Det finns också en stor gemenskap bland skateboardåkare och det är vanligt att man delar sina erfarenheter och tips med varandra. Skateboardåkning är en rolig och utmanande sport som passar för alla som gillar att testa sina gränser och utmana sig själva.

Vanliga frågor om Skateboard

  • Vad väger en skateboard?

    En skateboard kan variera i vikt beroende på dess storlek, material och konstruktion. Generellt sett kan en standard skateboard väga mellan 1,3 och 2,3 kg, medan en cruiser skateboard kan väga mellan 2,3 och 3,6 kg. Det är viktigt att välja en skateboard som passar ens åkstil och kroppsstorlek, såväl som ens personliga preferenser när det gäller vikt, form och hållbarhet.
  • Hur åker man skateboard?

    Att åka skateboard kan vara en rolig och spännande aktivitet, men det kräver också en viss teknik och balans. För att åka skateboard behöver man först stå på brädan med en fot fram på skateboarden och den andra foten kvar på marken längre bak. Skjut sedan ifrån med bakfoten för att få fart och placera den med ett bekvämt mellanrum bak på brädan. För att styra åt höger eller vänster lutar du fötterna, alltså lägger du vikten mot hälarna eller tårna och därmed åker skateboarden åt det hållet du vill. För att bromsa kan man använda den bakre foten för att tippa skateboarden så att den bakre delen av brädan kommer emot marken. Du kan också bromsa genom att använda en skateteknik som kallas carving. Kom ihåg att alltid använda skyddsutrustning som hjälm och bra skor!
  • Hur lång skateboard ska man ha?

    Valet av längd på skateboard beror på ens åkstil och kroppsstorlek. Generellt sett kan en standard skateboard vara mellan 76-81 cm i längd. För en kortare person kan en kortare skateboard vara mer lämplig, medan en längre skateboard kan passa en person med längre ben. En kortare skateboard ger dig mer manövrerbarhet medan en längre skateboard ger dig mer stabilitet och kontroll vid högre hastigheter. Det bästa är att prova olika storlekar på skateboard och se vad som känns bäst för dig.