Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Medicinboll

2 st produkter

En medicinboll är en träningsutrustning som används för att stärka musklerna och öka konditionen. Bollen är vanligtvis gjord av gummi eller läder och varierar i vikt från 1 till 10 kg. Träning med medicinboll kan utföras ensam eller i grupp och involverar kast, fångst, lyft och rotation av bollen. Övningarna kan anpassas efter individuella träningsmål och kan vara användbara för att förbättra koordination, balans och styrka i hela kroppen. Medicinbollsträning är också ett bra komplement till andra träningsformer som löpning, styrketräning och yoga.

Vanliga frågor om Medicinboll

 • Hur tung medicinboll ska man ha?

  Det beror på din träningsnivå och syfte med träningen. Generellt sett är det rekommenderat att börja med en lättare medicinboll på cirka 2-4 kg om du är nybörjare. För mer erfarna tränande kan en tyngre medicinboll på cirka 5-10 kg vara lämplig. Om du vill träna explosivitet och snabbhet kan du välja en lättare medicinboll, medan om du vill bygga styrka och muskelmassa kan du välja en tyngre medicinboll. Det är viktigt att du väljer en medicinboll som du klarar av att hantera korrekt och säkert under träningen.
 • Vad gör man med en medicinboll?

  En medicinboll är ett träningsredskap som kan användas för att träna styrka, kondition och koordination. Vanliga övningar inkluderar kast och fångst, squats, utfall, russian twists och sit-ups. En medicinboll kan också användas som ett extra motstånd i övningar som armhävningar och plankan.
 • Varför heter det medicinboll?

  Ursprungligen användes medicinbollen som ett träningsredskap inom medicinen för att rehabilitera patienter. Senare började den användas inom idrotten och fick behålla sitt namn, trots att den inte längre hade någon direkt koppling till medicin. Namnet "medicinboll" härstammar alltså från dess ursprungliga användning inom medicinen.
 • Vilket material är medicinbollar gjorda av?

  Medicinbollar kan vara gjorda av olika material, såsom läder, gummi eller vinyl. Valet av material beror oftast på vilket syfte medicinbollen ska användas för och vilken vikt den ska ha.