Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 5 av 5 produkter

Kettlebells är en typ av träningsutrustning som används för styrketräning och konditionsträning. De är gjorda av gjutjärn och har en karakteristisk form med en rundad botten och ett handtag på toppen. Kettlebells är populära eftersom de tillåter en variation av övningar som kan träna flera muskelgrupper samtidigt. De kan användas för att bygga styrka, förbättra konditionen och öka flexibiliteten. Kettlebells har sitt ursprung i Ryssland och har blivit alltmer populära runt om i världen som ett effektivt och mångsidigt träningsredskap.

Vanliga frågor om Kettlebells

  • Är det bra att träna med kettlebell?

    Ja, det är bra att träna med kettlebell. Kettlebell-träning erbjuder en mängd fördelar för kroppen. Genom att träna med kettlebell kan du förbättra din styrka, kondition, balans och flexibilitet. Kettlebell-övningar involverar flera muskelgrupper samtidigt och kan hjälpa till att bygga muskler, bränna fett och förbättra din kroppshållning. Det är också ett effektivt sätt att träna funktionell styrka och kroppskontroll. Det är viktigt att lära sig rätt teknik och börja med lättare vikter för att undvika skador och maximera träningseffekten.
  • Vilken vikt ska man ha på kettlebells?

    Vilken vikt du ska använda på kettlebells beror på din nuvarande styrka och erfarenhet. För nybörjare rekommenderas det att börja med en vikt på mellan 8 och 12 kilo för kvinnor och mellan 12 och 16 kilo för män. Det är viktigt att du kan utföra övningarna med korrekt teknik och utan att kompromissa din form. När du blir starkare kan du gradvis öka vikten på kettlebells för att fortsätta utmana och utveckla din styrka och kondition.
  • Vad betyder kettlebell?

    Kettlebell är en träningsutrustning som består av en gjuten järnvikt med ett handtag på toppen. Ordet "kettlebell" härstammar från det ryska ordet "girya", vilket betyder vikt. Kettlebells används främst inom styrketräning och funktionell träning för att utföra olika övningar som involverar hela kroppen.