Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 2 av 2 produkter

Träningshjul, även kända som maghjul eller ab wheels, är populära träningsredskap som används för att stärka och träna magmusklerna. Dessa hjul består oftast av en hjulformad platta med handtag på sidorna. Genom att rulla hjulet framåt och bakåt på golvet, aktiveras magmusklerna och kärnstyrkan tränas effektivt. Träningshjul är ett mångsidigt träningsredskap som kan användas av både nybörjare och erfarna träningsentusiaster. Genom regelbunden användning kan träningshjul hjälpa till att förbättra balans, stabilitet och kroppskontroll.

Vanliga frågor om Träningshjul & maghjul

Vilka muskler tränas med maghjul?

Maghjulsträning är en effektiv övning för att träna flera muskelgrupper samtidigt. Huvudsakligen tränas de raka magmusklerna (rektus abdominis), även kända som "six-pack". Dessutom aktiveras de tvärgående magmusklerna (transversus abdominis), de sneda magmusklerna (external obliques och internal obliques), samt de nedre delarna av ryggmusklerna och höftböjarmusklerna.

Är träningshjul bra?

Ja, träningshjul är en effektiv träningsutrustning för att stärka och stabilisera bålmusklerna. Genom att använda träningshjul kan du träna både magmusklerna och ryggmusklerna samtidigt. Det kan hjälpa till att förbättra din core-styrka, balans och kroppskontroll. Det är dock viktigt att använda träningshjul korrekt och gradvis öka svårighetsgraden för att undvika skador.