Träningsbänk & bänkpressbänk

12 st produkter
1160478(5).jpg

En träningsbänk är en viktig utrustning för styrketräning och träning av överkroppen. Den används främst för att utföra övningar som bänkpress, hantelpress och flyes. En träningsbänk kan justeras i olika vinklar för att träna olika muskelgrupper och svårighetsnivåer. En bänkpressbänk är en specifik typ av träningsbänk som är designad för att göra bänkpressövningar. Den har vanligtvis en stabil ram och en vadderad ryggstöd som ger stöd och komfort under träningen. Både träningsbänkar och bänkpressbänkar är vanligt förekommande i gym och hemmagym för att bygga styrka och muskelmassa i överkroppen.

Vanliga frågor om Träningsbänk & bänkpressbänk

Vad är skillnaden på en träningsbänk och en bänkpressbänk?

En träningsbänk är en allmän term som används för att beskriva en bänk som används för olika typer av träning. Den kan användas för att utföra olika övningar som situps, hantelpressar och andra styrketräningsövningar.

Å andra sidan är en bänkpressbänk en specifik typ av träningsbänk som används för att utföra bänkpressövningar. Den har vanligtvis en fast konstruktion och en stångställning för att säkert hålla stången under träningen. Bänkpressbänkar är vanligtvis robustare och mer specialiserade för att klara av tyngre vikter och för att ge rätt position för att utföra bänkpressövningar korrekt.

Hur ska man träna för att bli stark i bänkpress?

För att bli stark i bänkpress är det viktigt att ha en strukturerad träningsplan och att träna regelbundet. Här är några tips för att förbättra din styrka i bänkpress:

 1. Träna bänkpress regelbundet: Dedikera specifika träningspass för bänkpress och träna minst två gånger i veckan.
 2. Använd progressiv överbelastning: Öka gradvis vikterna du lyfter för att utmana dina muskler och främja styrkeökning.
 3. Fokusera på rätt teknik: Lär dig rätt bänkpressteknik för att undvika skador och maximera muskelaktivering. Se till att ha en stabil och neutral ryggposition och använd rätt greppbredd.
 4. Variera träningen: Använd olika variationer av bänkpress, såsom smal bänkpress, hantelpress eller lutande bänkpress för att träna olika delar av bröstmuskulaturen.
 5. Stärk stödjande muskelgrupper: Träna även andra muskelgrupper som är involverade i bänkpress, såsom triceps, axlar och ryggmuskler, för att förbättra din totala styrka.
 6. Träna explosivitet: Använd ibland explosiva lyft för att träna musklernas snabbhet och kraftutveckling.
 7. Variera repetitioner och set: Träna både med tunga vikter och färre repetitioner för att bygga styrka och med lättare vikter och fler repetitioner för att förbättra muskeluthållighet.
 8. Se till att vila och återhämta dig: Ge dina muskler tillräckligt med tid att återhämta sig mellan träningspassen för att undvika överbelastning och skador.

Kom ihåg att det är viktigt att träna säkert och ha rätt teknik. Om du är osäker på hur du ska träna bänkpress kan det vara bra att söka hjälp av en tränare eller instruktör som kan ge dig personlig vägledning.

Hur använder man en träningsbänk?

En träningsbänk används för att utföra olika övningar för olika muskelgrupper. Här är några steg för att använda en träningsbänk:

 1. Justera bänken till önskad position genom att använda justeringshandtag eller knappar.
 2. Sätt dig eller ligga ner på bänken och se till att du är bekväm och stabil.
 3. Fäst eventuella viktplattor eller hantlar på bänken om det behövs.
 4. Utför övningarna enligt instruktionerna och se till att du har rätt teknik och form.
 5. Efter avslutad träning, ställ tillbaka bänken på rätt plats och rengör den vid behov.

Kom ihåg att alltid följa säkerhetsinstruktionerna och använda rätt form när du använder en träningsbänk för att undvika skador och maximera resultaten.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Leverans 2-6 vardagar