Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Stepbräda

2 st produkter
Visar 2 av 2 produkter

Stepbrädan är en träningsutrustning som används för att träna benmusklerna och förbättra konditionen. Den består vanligtvis av en platta med två eller tre höjdnivåer som man stiger upp och ner från. Genom att använda stepbrädan kan man öka förbränningen, förbättra balansen och stärka musklerna i benen och rumpan. Det finns olika typer av stepbrädor som passar olika träningsnivåer och behov. Stepbrädan är också en populär träningsform inom gruppträning på gym, där man följer en instruktörs rörelser och musik för en rolig och effektiv träning.

Vanliga frågor om Stepbräda

  • Vad är stepbräda bra för?

    Stepbräda är bra för att träna kondition, styrka och balans. Genom att utföra olika övningar på stepbrädan kan du träna både ben, rumpa och core-muskulatur. Dessutom kan stepbrädan användas som en höjdpunkt i olika träningspass, som till exempel i step-aerobic.
  • Hur hög ska en stepbräda vara?

    En stepbräda bör vara mellan 10-20 cm hög, beroende på personens längd och träningsnivå. En högre stepbräda ger en mer intensiv träning medan en lägre stepbräda är lämplig för nybörjare eller personer med skador eller begränsad rörlighet.
  • Finns det olika typer av stepbrädor?

    Ja, det finns olika typer av stepbrädor som är utformade för olika ändamål och nivåer av träning. Vissa stepbrädor är höj- och sänkbara för att möjliggöra olika höjder på plattformen, medan andra är fasta och har en enda höjd. Det finns också stepbrädor med olika ytor, såsom gummi eller texturerad plast, för att ge bättre grepp och minska risken för halkning. Slutligen finns det också bärbara stepbrädor som kan fällas ihop för enkel förvaring och transport.