Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 1 av 1 produkter

Hopprep är en populär träningsform som används för att förbättra konditionen och koordinationen. Genom att hoppa repet tränar man både benmusklerna och hjärtat samtidigt. Det finns olika typer av hopprep, som vanligt hopprep eller speedrope som är smalare och snabbare. Det är också vanligt att använda hopprep inom boxningsträning för att förbättra fotarbetet och reaktionsförmågan. För att få ut så mycket som möjligt av träningen är det viktigt att ha en bra teknik och att välja rätt längd på repet. Hopprep är en enkel och rolig träningsform som passar alla åldrar och träningsnivåer.

Vanliga frågor om Hopprep

  • Vad tränar hopprep?

    Hopprepsträning är en effektiv träningsform som kan förbättra konditionen, koordinationen, balansen och snabbheten. Det är också en bra träning för att bränna kalorier och stärka musklerna i benen, magen och armarna.
  • Hur långt skall ett hopprep vara?

    Det beror på personens längd och hopprepssätt. En bra tumregel är att hopprepet ska nå upp till armhålorna när man står på mitten av repet och drar upp det längs kroppen. För en vuxen person brukar det vara mellan 2,4 och 2,7 meter. För barn kan det vara kortare, runt 2 meter eller lite mindre.
  • Vad finns det för typer av hopprep?

    Det finns olika typer av hopprep, såsom: