Skippa sidhuvud och gå vidare.

Handla för minst 5000:- så BJUDER vi på expeditionsavgiften!

Tid kvar:

Visar 1 av 1 produkter

En balansbräda är en träningsutrustning som används för att träna balans och koordination. Den består av en plattform som är monterad på en rörlig bas. Genom att stå på brädan och försöka balansera medan basen rör sig, tränar man både styrka och balans. Balansbrädor är vanliga inom rehabilitering, idrottsträning och fitness, och används även som en leksak för barn. Det finns olika typer av balansbrädor, från enkla brädor med en fast bas till avancerade brädor med justerbar svårighetsgrad. Balansbrädor är ett effektivt verktyg för att förbättra kroppskontroll och förebygga skador.

Vanliga frågor om Balansbräda

  • Vad är en balansplatta bra för?

    En balansplatta kan vara bra för att förbättra balansen, koordinationen och stabiliteten i kroppen. Genom att stå eller göra övningar på en balansplatta tränas musklerna i fötterna, benen och bålen, vilket kan bidra till att minska risken för skador och fall. Balansplattor kan också användas för rehabilitering efter skador eller som en del av träningen för att förbättra prestationen i olika idrotter.
  • Hur man får balans på balansbräda?

    För att få balans på en balansbräda behöver du öva på att fördela din vikt jämnt på båda sidor av brädan. Börja med att stå med båda fötterna bredvid varandra i mitten av brädan och försök sedan att luta dig försiktigt åt ena sidan för att få brädan att luta åt det hållet. Balansera sedan genom att försöka hålla brädan i den positionen. Upprepa sedan processen på andra sidan. Ju mer du övar desto bättre kommer du att bli på att balansera på en balansbräda.
  • Vad finns det för olika typer av balansbräda?

    Det finns flera olika typer av balansbräda. Den traditionella balansbrädan består av en planka med en rullande cylinder under, medan en wobble board har en halvklotformad botten som möjliggör rörelse i alla riktningar. Bosu ball är en halv boll med en platt bas som kan användas för balansträning på en ojämn yta. Luftfyllda balansplattor ger en instabil yta att träna på och är ett alternativ till traditionella balansbrädor.