Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 6 av 6 produkter

En roddmaskin är en träningsmaskin som simulerar roddrörelser. Den används främst för att träna överkroppen och stärka både muskler och kondition. Roddmaskinen består av en sittplats, en återfjädrande draganordning och fotstöd. Genom att dra i handtaget och samtidigt trycka ifrån med fötterna efterliknar man rörelserna vid rodd. Roddmaskinen är populär både på gym och i hemmet, då den erbjuder en effektiv helkroppsövning som inte belastar lederna. Den kan också vara ett bra alternativ för personer som vill träna inomhus eller inte har tillgång till en roddbåt.

Vanliga frågor om Roddmaskin

  • Hur använder man en roddmaskin?

    För att använda en roddmaskin följer du följande steg:
  • Vilka muskler tränar man med roddmaskin?

    Med en roddmaskin tränar man främst musklerna i överkroppen, men även flera muskelgrupper i underkroppen. De främsta musklerna som aktiveras är ryggmusklerna, särskilt musklerna i övre delen av ryggen. Dessutom tränas musklerna i axlarna, biceps, triceps och underarmarna. I underkroppen aktiveras främst musklerna i benen, speciellt quadriceps och hamstrings. Det är en effektiv helkroppsövning som kan bidra till att förbättra styrka och kondition.
  • Hur bra träning är roddmaskin?

    Roddmaskinen är en mycket effektiv träningsapparat som ger en helkroppsträning. Den tränar främst musklerna i rygg, armar, ben och mage samtidigt som den också ger en konditionsträning. Att ro på en roddmaskin kan bidra till att förbättra styrka, uthållighet och kardiovaskulär kondition. Det är också en låg-impact träning, vilket innebär att den är skonsam mot leder och minskar risken för skador. Så om du letar efter en träningsform som ger både styrka och kondition är roddmaskinen definitivt ett bra alternativ.